Hoppa till sidans innehåll

Förlustraden bruten

2017-11-04 19:22
Uppsala Basket vs Telge Basket 95-79
  • Uppdaterad: 2017-12-14 16:17

Denna solenna dag av om- och eftertanke över våra nära och kära hädangångna kan vi inte hjälpa att vi känner en förlösande glädje. Basket är kul. Ingen skugga faller på våra motståndare Telge Basket, som följde sin gameplan och där alla deltagande spelare presterade helt i linje med sina tidigare insatser i säsongens Basketliga. Den fruktade importduon Tayler Mingo och Taylor Wurtz prickade sina poängsnitt, men det räckte inte till mot dagens Uppsala Basket. Vi var effektivare i allt. Coach Henrik Johansson ville i euforin efter den första segern inte prata om något annat än laginsatsen och tryckte som ett bevis på detta speciellt på antalet assists, 29 vilket är 50% fler än något annat lag förmått hittills i någon match.

Alma, vår Alma mater, visade vägen med våra första poäng och ledning i matchen. Taylor Wurtz, vem annars, vände på matchen med den första 3-poängaren, men sen var det slut på det roliga för bortalaget i dag. När Heather Butler strax därefter stal bollen i ett Telge-uppspel och oattackerad kunde gå fram till en enkel 2-poängslayup satte vi oss i en ledning, som bara ökade och varade matchen ut. Inför den avslutande perioden ledde vi med 19 poäng och den sjunde förlusten i svit såg väldigt avlägsen ut. Bortalaget, all respekt Telge, kröp närmre i poängprotokollet och började efter två time-outs i 4Q spela aggressivare i förvarsspelet och dubblade på våra bollhållare. Med halva perioden kvar att spela var Telge bara 10 poäng ner, men vi kunde med det självförtroende vi byggt upp under matchen och med full energi i resten av matchen avsluta till en odiskutabel seger med 16 poäng.

Med en fulländad laginsats över 40 minuter så ger naturligtvis segern oss en härlig självförtroende-boost att gå vidare med. Vinsten var inte med i vår processinriktade plan, men desto mer välkommen. Telge, som spelade helt enligt sina förutsättningar och nådde den nivå laget tidigare presterat på, förväntas ändå tillhöra Basketligans fyra bästa lag och besegrade Alvik för tre veckor sedan.

Nu väntar två veckors speluppehåll, återhämtning och möjligheter till kvalitativ träning, när landslagsfönstret öppnas. Därefter tar vi oss till Knalleland för match hos Mark i den för bortalag svårspelade Kinnahallen den 19 november.

Matchen slutade 95-79 efter periodsiffrorna 25-18, 27-23, 25-17, 18-21
Poäng Uppsala: Heather Butler 29, Ellinor Holmberg och Jalen O’Bannon 16 var, Alma Danielsson 15, Louise Skytevall 14 samt Zanna Bäckman 5.
Poäng Telge: Tayler Mingo 27, Taylor Wurtz 23, Tilde Ahlin 9, Anita Ilic 6, Patricia Elias 5, Moa Filén Hammarström 4, Ebba Ahlqvist 3 och Ange Gloria Bwende 2.

Avslutningsvis måste vi också lyfta fram ännu en Uppsalaseger, då vår eminenta speaker Annika Bolander bröt den svit av förluster, som drabbat lyssnarna av Perra vs Uppland. Perra vs Uppland är en ”sportfrågesport” inom ramen för P4 Upplands förmiddagsprogram P&B Sport. Starkt jobbat Annika och kul att en basketprofil är den som bryter förlustraden. Förutom speaker på våra hemmamatcher har Annika ett förflutet med 13 ligasäsonger i Uppsala Basket på 80- och 90-talen.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info