Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport/Montage: Uppsala Basket

Gnistorna från Huskvarna på besök

08 MAR 2019 14:50
Uppsala Basket vs Wetterbygden Sparks lördag 2019-03-09 kl. 15:00, SEB USIF Arena
  • Skapad: 08 MAR 2019 14:50

På lördag spelar Uppsala Basket sannolikt säsongens sista hemmamatch och Wetterbygden Sparks sin första tävlingsmatch (ever) i SEB USIF Arena. Det är mycket kvar att spela om. Wetterbygden vill gärna nå en slutspelsplats och vi vill undvika sistaplatsen i grundserien. Vi är övertygade om att båda lagen kommer att ställa upp fulladdade med energi med bara ett mål i sikte – segern.

Wetterbygden tampas med Visby Ladies om den sista slutspelsplatsen och eftersom Visby har fördel i inbördes möten måste Sparks se till att ha en vinst mer än Ladies. Vi vill fortsätta hålla Mark Basket bakom oss i tabellen, främst av två anledningar, dels finns en liten risk för att det blir kvalspel för det sist placerade laget i SBL, dels vill vi slippa jumbo-epitetet inför nästa säsong.

När lagen möttes i slutet av oktober i Huskvarna Sporthall tog hemmalaget sin första seger någonsin i högsta ligan med klara 92-64 efter ett strålande skytte. Hemmalaget lyckades sätta 62% av tvåpoängsförsöken mot säsongssnittet 40% och 53% av trepoängsförsöken mot säsongssnittet 35%. Nu ska Sparks spela på obekanta korgar och vi kommer att gör allt vi kan för att hålla dem på en normal nivå. Vi får inte lämna öppna lägen för lagets trepoängsskyttar. Wetterbygden är ligan näst bästa lag i trepoängsskytte (efter Luleå) med säkra skyttar som Emina Busatlija och Cajsa Uhrström. En annan bland lagets spelare att se upp med är naturligtvis Louice Halvarsson, som nyss fyllda 30, är ett ankare i svenska seniorlandslaget med 114 matcher och totalt 1194 poäng och hur mycket erfarenhet som helst från europeisk toppbasket. Halvarsson har varit med i svensk dambaskets största internationella framgångar i modern tid, sjundeplatsen i EM 2013 och silver i DU19 VM efter USA. I DU 19 laget spelade hon bl a tillsammans med Agnes Nordström och tidigare Uppsalaspelaren Malin Edlund.

Vi kommer att sakna Ashleigh Browns kompetens på plan, men kan i stället dra nytta av henne som ett komplement i coachstaben tillsammans med Ike Person. I övrigt är alla tillgängliga spelare friska och krya. Vi vill i detta sammanhang passa på att tacka Lena Frederiksen för det hon bidraget med under säsongen. Alla minns väl Lenas avgörande trepoängare i slutminuten i Kinnahallen, som renderade oss säsongens första seger. Lena har av personliga skäl valt att lämna laget och vi önskar Lena all lycka till i framtiden.

Förutom den inneboende spänningen i kampen om tabellplaceringar ser det på papperet ut att bli en jämn kamp. Båda lagen har snittat exakt 64,2 poäng hittills. Kan det bli jämnare? Wetterbygden river ner något fler returer, men det kompenserar vi med att göra färre turn-overs (se nedan).

Det finns fler anledningar att möta upp på lördag. Ditt stöd, som vår sjätte spelare i publiken, kan bidra till att kan avsluta säsongen med flaggan i topp och få med oss en bra målbild till nästa säsong i högsta serien. Rafflande basket, internationella basketstjärnor, kamp och basketgodbitar hoppas vi kunna bjuda på från plan. I gengäld kommer vi att krydda eventet med EXTRA ALLT. Det är klart att du ska uppleva matchen på plats, men om det nu av någon anledning inte kan komma ser du som vanligt matchen via damligaföreningens webbsändning, som du hittar här.

BE THERE och GO RED.

LAGJÄMFÖRELSE INFÖR MATCHEN

 

 

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info