Hoppa till sidans innehåll

Grönt ljus för Alvik

2017-11-24 00:57
Uppsala Basket vs Alvik BBK 78-96
  • Uppdaterad: 2017-12-14 16:17

Trots att Alvik spelade i sina vita bortaställ med gröna revärer lyckades inte röda Uppsala sätta stopp för förortslaget från Stockholm. OBS! Trots färganspelningarna har detta ingenting med politik att göra. Alvik var det för dagen bättre laget. Inget snack om den saken. När vi pratade med coach Henrik Johansson efter matchen pekade han direkt på en kolumn i matchprotokollet, returtagningen. Granskar vi statistiken närmare visar det sig hur rätt Henrik har. Inom sju sekunder efter en anfallsretur gjorde bortalaget 18 poäng, de 18 poäng som skiljde lagen när slutsignalen ljöd. Totalt vann Alvik returtagningen med 28-59, varav förödande 50 % under vår korg.

Vi brukar alltid framhålla laginsatsen, men tyvärr var det just där det brast för oss i kväll, framför allt i defensiven. Visserligen hade vi Louise Skyttevall frånvarande p g a sjukdom och fick gå runt på nio spelare, medan motståndarna luftade 11 spelare. Matchen var jämn en bit in i 3Q, där det bara skiljde 2 poäng (52-54), men sedan kunde Alvik med friskare ben och ett effektivare spel behålla den högre energin matchen ut.

Ska vi framhålla några enskilda spelare så måste vi ju naturligtvis nämna Heather Butler med 23 poäng, samt Ellinor Holmberg, Jalen O´Bannon och Alma Danielsson på tvåsiffrigt. Samma Alma som med all rätt är nominerad som månadens idrottsstjärna. Se nu till att göra din plikt och gå in och rösta på Alma. En annan spelare vi inte kan undgå att uppmärksamma är unga löftet Ellinor Meyer, som hittills haft lite speltid, men i kväll verkligen klev fram i det defensiva arbetet och gjorde 5 blockar. Hittills bäst av alla stjärnor och bänkspelare i Basketligan i en enda match denna säsong. Vi har kollat statistiken bakåt och kan inte hitta någon yngre spelare, som gjort fler blockar i enda match i Basketligan sedan statistiken registrerades från 2010/2011. Första säsongen med statistik noterades också ”vår” Elin Gustavsson för 5 blockar i Brahes match mot Umeå Comets i december 2010. Elin var då 17 år, 10 månader och 18 dagar, medan Ellinor nu är 17 år och 6 månader.

Offensivt kan vi ändå vara nöjda med insatsen. 78 poäng på Alvik är bra. Däremot är vi inte nöjda med 96 poäng i baken. Förutom allt vad landslagspelare och stjärnor heter i motståndarlaget var Paula Juhlin helt enastående i denna match, 79% på tvåorna och 60% på treorna gav 31 poäng och högsta effektivitetspoäng av spelarna på plan.

Inför fortsättningen av grundserien ser vi på den med tillförsikt förutom de två närmaste matcherna. Vi har ett bra sparkapital att sätta in när slutspelsplatserna ska fördelas och hemmamatcher mot de lag vi behöver vinna över för att nå målsättningen.

Matchen slutade 78-96 efter periodsiffrorna 27-27, 20-27, 13-22 och 18-20.

Poäng Uppsala: Heather Butler 23, Ellinor Holmberg 17, Jalen O´Bannon 12, Alma Danielsson 10, Zanna Bäckman och Josefin Gelin 6 var, samt Ida-Maria Larsson och Ellinor Meyer 2 var

Poäng Alvik: Paula Juhlin 31, Klara Lundqvist 26, Ilaria Zanoni 9, Elin Ljunggren 8, Martina Stålvant 7, Katharina Fasth Gillstedt, Helene Haegerstrand och Natalie Schönberg Langanga 4 var samt Estelle Centerstam 3.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info