Hoppa till sidans innehåll

Kinna nästa

08 DEC 2018 13:47
Mark Basket vs Uppsala Basket, söndag 9:e december kl. 16:00, Kinnahallen
  • Skapad: 08 DEC 2018 13:47

Uppsala Basket kommer att fira andra advent och pepparkakans dag i Sjuhäradsbygden. Förhoppningsvis kommer vi också att fira säsongens första seger i Kinna efter mötet på söndag eftermiddag hos Mark Basket. I vilket fall som helst kommer något av lagen att bryta isen och kunna notera en etta i vinstkolumnen.

Mark har från föregående säsong kvar etablerade Amanda Odqvist och fyra tonåringar. Coach Robin Sandberg flyttade till Högsbo och tog med sig amerikanskan Alexis Hyder. Ny coach är Boråsfödde Joey Cafferty Jr, som närmast kommer från Hammarby Basket, där han bl a assisterade i herrettan. Laget började säsongen med en amerikanska, Kayla Roberts, som lämnade truppen i början av november. Roberts ersattes av två nya amerikanskor, Paloma Anderson och Chase Coley, båda direkt från college, som nu tränat med laget i tre veckor. Anderson, född 1994 och 155 cm lång spelar pointguard. Hon kommer närmast från Acadia Axewomen, Wolfville, Nova Scotia i Kanada och presterade som senior fina 18,4 poäng och tog ner 6,8 returer. Coley, född 1996 och 191 cm lång spelar center/powerforward. Hon kommer närmast från Iowa Hawkeye. Hawkeye representerar University of Iowa och ska inte förväxlas med Iowa State, där Adriana Camber spelar. Fortsätter vi Uppsalaspåret så är Coley född och fostrad i Minneapolis, Uppsalas vänort i USA. Coley snittade som senior 8,9 poäng och tog 5,8 returer.

Mark har inte haft det lätt i årets säsong av SBL. Liksom oss innehåller statistikraden 0 vinster och 7 förluster. Det har svidit än mer i baken för Mark, som mött exakt samma lag som vi, men har -34,4 poäng på de sju matcherna medan vi landar på -21,3. Ska vi tro den statistiska jämförelsen kommer matchen att sluta med 14 poängs skillnad, nämligen 53-67. Nu är ju inte förutsättningar riktigt de som statistiken förutspår. Mark har bara haft två hemmamatcher i sin erkänt svårspelade Kinnahall och har då ett snitt på -33. Uppsala har spelat tre bortamatcher med ett snitt på -32,3. Kan det bli mycket jämnare. Ytterligare en faktor som talar till Marks fördel är betydelsen av amerikanskornas inträde i laget. De gör sina premiärmatcher med laget och i hemmahallen och om vi ska tro coach Cafferty är de förutom duktiga basketspelare också extroverta personligheter som kommunicerar mycket och sprider energi.

Uppsala åker ner redan på lördag med tio spelare. Lina Claesson fick en lättare hjärnskakning under träningen i veckan och har beordrats stanna hemma. Lina vill spela, men vi vill inte riskera något med tanke på Lina och den fortsatta säsongen. Särskilt kul blir det för Erica Iderstål och Quy Nguyen att visa upp sig för sin gamla hemmapublik. Vi är stärkta av bra insatser på hemmaplan och har lagt av oss de mentala dipp det innebär att förlora i slutminuterna, som vi gjort de senaste matcherna. Vi har fullt fokus på att fira en seger i Sjuhäradsbygden.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info