Hoppa till sidans innehåll

Målet uppnått, vi har en bra känsla

2018-03-08 23:20
Alvik Basket vs Uppsala Basket 76-81
  • Uppdaterad: 2018-03-08 23:23

Vi hungrade efter en bortaseger. Liksom i Hunger Games visade sig skyttet vara avgörande. Hemmalaget avlossade flest skott, men vi hade precisionen. Tvåpoängsprocenten var väl inget att yvas över, men klart bättre än hemmalaget på sina egna korgar. Vi hade väl inte riktigt förväntat oss att den första bortasegern skulle komma mot Basketligans trea, men det var kul att få visa att vi kan.

Annars började det som vanligt för oss, med en uppförsbacke, när Alvik direkt kunde gå fram till 10-0. Motlutet stavas sju missade försök från golvet av bortalaget, medan hemmalaget satt tre av fem försök från golvet, samtidigt som de bara missade en av fem straffar. Men vi hade kommit till Åkeshov med en beslutsamhet att ge 100% över 40 minuter. Den inställningen gjorda att vi sakteligen knaprade in avståndet. Även vi lyckades med ett 10-0 run i 2Q från 26-17 till 26-27, som gav oss ledning för första gången i matchen. Den första gången i ledningen blev inte den sista. Det blev lite vilda västern ett tag, då ledningen växlade fyra gånger innan Uppsala med fyra minuter kvar av 2Q tog över rodret och stannade i förarsätet matchen ut. Ett tag var vår ledning uppe i 12 poäng, men som det tycktes från åskådarplats, bjöd vi in Alvik i matchens sista sekunder för att testa ett spel, där laget, som redan är belastade med fem lagfoul, försöker ta in ett ettpoängsunderläge. Som så ofta misslyckades detta, då vi den här gången kunde omvandla försöken att få bollen via foul, till stabilt satta straffkast.

Vi är helnöjda efter insatsen i Åkeshov i kväll, speciellt nöjda med att försvaret fungerade så väl. Endast 76 poäng på hemmaplan för Alvik. Eos och Visby har också lyckats hålla hemmalaget på låga poäng under Alviks golgatavandring de senaste sex matcherna. Agnes Nordström, som fick en armbåge i ansiktet under sista perioden, har troligen råkat ut för en lättare hjärnskakning, enligt coach Henrik Johansson. Tiden får utvisa hur allvarlig skadan är. Som vanligt en strålande insats av Heather Butler med 24 poäng, 6 returer och 8 assist. Återigen en dubbel-dubbel av Korinne Campbell med 13 poäng och 11 returer och en stark insats av Ashleigh Brown som var 64%-ig från tvåpoängsområdet. Och så denna Alma Danielsson (u-landslagskompis med Klara Lundquist under många år), som tar ner tio returer, varav fem under motståndarnas korg. Bäst på plan var naturligtvis just Klara Lundquist med 28 poäng och 11 returer. Coach Jurgita Kausaite har en hel del att fundera över inför slutspelet. Nästa torsdag i SEB USIF Arena får Alvik en chans att ta revansch.

Matchen slutade 76-81 efter periodsiffrorna 17–12, 20–30, 18–23 och 21–16

Poäng Uppsala: Heather Butler 24, Ashleigh Brown 18, Korinne Campbell 13, Josefin Gelin 9, Agnes Nordström 7 samt Alma Danielsson och Lydia Karlefors 5 var.

Poäng Alvik: Klara Lundquist 28, Elin Ljunggren och Iliara Zanoni 11 var, Paula Juhlin 10, Martina Stålvant 7, Louise Angel 4 Natalie Schönberg Langanga 3 samt Katharina Fasth Gillstedt 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info