Hoppa till sidans innehåll

Norrköping nästa

2018-03-02 16:49
Norrköping Dolphins vs Uppsala Basket, lördag 3:e mars kl 16.00, Stadium Arena
  • Uppdaterad: 2018-03-02 16:49

Efter den senaste omgången står det nu helt klart att det blir kvalspel för oss för att få fortsätta i den högsta serien även nästa säsong. Vi står nu på 6 poäng i tabellen och har visserligen 6 poäng till att spela om. Framför oss ligger Mark och AIK med 10 poäng. Nu är det så intrikat i spelprogrammet, att AIK och Mark möts på lördag och något av lagen kommer då alltså att få 12 poäng. Eftersom båda lagen har inbördes på oss så spelar det ingen roll om vi också spelar ihop 12 poäng. Vi kommer ändå att hamna efter AIK och/eller Mark.

Nu möter vi ett Norrköping, som har börjat hacka på slutet. Fyra raka förluster, varav förlusterna i dubbelmötena (hemma/borta) mot Eos samt helt oväntade förlusten hos AIK måste ha svidit i skinnet. Dolphins kommer nu att kämpa för att undvika sjundeplatsen i ligan och slippa möta Luleå/Udominate i kvartsfinalen. Efter vårt möte är det just dessa seriefavoriter som återstår i grundserien, innan det blir klart vilket lag Norrköping får möta i kvartsfinalserien.

Förlusten mot AIK med 25 poäng kom helt oväntat. En förlust som också stängde dörren till vår förhoppning om slutspel. Visserligen var Janel McCarville tillbaka i AIK, efter att stått över en match med stukad fot och gjorde 25 poäng. Endast 57 poäng av Dolphins, som annars gör i snitt 69 poäng på bortamatcherna, indikerar att anfallsspelet haltat. Något som också coach Jesper Sundberg kommenterat.

Vi förväntar oss ett revanschsuget lag, som med näbbar och klor, kommer att ge allt för att upprätta förtroendet och få så bra förutsättningar som möjligt inför slutspelet. Dessutom har hemmalaget fått tillbaka både Sofia Pelander och Cajsa Uhrström efter skada samt hunnit ersätta Shanity James, som spelade sin sista (senaste) match i Sverige mot oss i januari. James återvände till USA p g a personliga skäl och har alltså ersatts av Dominque Wilson, som närmast kommer från spel i nigerianska förstaligan. Ersätta är väl kanske inte rätt ord eftersom James med sina 184 cm spelade center och Wilson med 173 cm över marken spelar guard. Längden i laget har i stället Dolphins ersatt genom framförallt Pelanders återkomst på plan.

Medan Norrköping har allt att spela för kan vi nu koncentrera oss på att få ihop det sista som behövs, för att komma över ”kullen”. Med så pass mycket kompetens, basketIQ och nu också erfarenhet i laget vill vi också ha en go´ känsla i laget inför mötena med Högsbo, Wetterbygden och vilket lag från Basketligan det nu blir, som följer oss med till kvalspelet.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info