Hoppa till sidans innehåll

Östersund blev en för svår nöt att knäcka

16 SEP 2018 14:24
Uppsala Basket vs Östersund Basket 62-69
  • Uppdaterad: 16 SEP 2018 14:33

Vi trodde inför matchen att Östersund skulle bli en svårare nöt att knäcka än de två tidigare träningsmatcherna. Det visade sig att vi trodde rätt. Östersund blev t o m för svår och var för dagen det bästa laget.

Vi kom tidigt i ett underläge, som vi aldrig hämtade igen. Det liknade de uppförsbackar, som vi så ofta fastnade i förra säsongen. Östersund, som dominerades av sina amerikanskor (43 av 69 poäng), spelade en aggressiv, snabb basket, som vi inte riktigt bemästrade.

I dag klev Agnes Nordström fram med 17 poäng och Ellinor Holmberg gjorde också tvåsiffrigt (12). Ellinor, som intervjuades efter matchen, konstaterade att det blev ett wake-up call och hon ser fram emot veckans träningar, där vi får slita på det som brast i dag. Ellinor framhöll också att vi är ett i stort sett nybildat lag, som en del av förklaringen till att det inte klickade helt. Intervjun hittar du här.

Matchen slutade 62-69 efter periodsiffrorna 12-13, 16-17, 15-21 och 19-18.

Poänggörare Uppsala Basket: Agnes Nordström 17, Ellinor Holmberg 12, Louise Ovner 9, Brandi Buie 8, Neramou Jeng 6, Lena Frederiksen 5, Elin Ekdahl 3 och Erica Iderstål 2. Spelade gjorde också Lina Claesson och Quy Nguyen utan att skriva in sig i målprokollet.

Poänggörare Östersund Basket: Ta´Rea Cunningham 23, Elena Popkey 20, Stina Dahlin 8, Olivia Lindgren 7, Frida Joelsson 6 och Jenny Aronsson 5.

Nästa och säsongens sista träningsmatch spelar vi på torsdag 20:e september kl 19.30 i vår hemmaarena, SEB USIF Arena.

Glöm inte de svenska basketligorna upptaktsträff nu på måndag, som du kan följa på förbundets Facebook-sida. Intervju med damlagens tränare är planerad till 13.15-14.15.

Det är mycket nu. På tisdag är det ett elitidrottsseminarium med temat "Min väg till framgång - att som kvinna nå toppen", som vi deltar i. På onsdag och söndag finns vi hos Turbo Sport & Adventure. Mer om det senare.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info