Hoppa till sidans innehåll

Rekord är till för att slås

20 JAN 2018 19:33
Uppsala Basket vs IK Eos 99-88
  • Skapad: 20 JAN 2018 19:33

Visserligen hade vi en av vinterns vackraste dagar i Uppsala idag. Någon kallgrad, sol och gnistrande snö – som gjort för vinteraktiviteter som skidor och skridskor. I stället lockade vi med en enkronasmatch (=fri entré) i SEB USIF Arena. Och som timmarna i baskethallen utvecklade sig kan vi bara beklaga er som valde andra aktiviteter denna lördag.  En jämn match, helt jämn i halvtid, där hemmalaget visade sig ha bäst energi och spring i benen i sista perioden och kunde avgöra till en stabil seger.

Det slogs flera säsongsrekord i hallen i dag. Uppsala Basket har tidigare inte gjort så många poäng i någon match tidigare. Vi vill inte lägga sordin på feststämningen, men i ärlighetens namn måste vi erkänna, att i de två matcher där det gjorts över 100 poäng av vinnande lag har vi stått för motståndet. Eos har inte fått kliva till ”välgörenhetslinjen” (5,8 meter från korgen) så ofta tidigare som idag. Märkligt nog exakt lika många gånger (29) som vi fick göra i Lund i vårt senaste möte. Vi har inte skjutit så bra från tvåpoängslandet tidigare, nu 59 %.

Våra debutanter slog ju naturligtvis också rekord. Korinne Campbell har ju tidigare inte visat upp sina basketskills i Sverige, nu blev det en dubbel-dubbel med 22 poäng och 15 returer och ett fysiskt spel både offensivt och i försvar som gav henne 29 effektivitetspoäng, flest för alla på plan. Lydia Karlefors gjorde säsongsbästa med 8 poäng efter bra skytte. När vi pratade med Lydia efter matchen tyckte hon att det var kul att vara tillbaka i hetluften igen och hoppades på ännu bättre prestationer ju fler matcher hon får spela. Det blev ju också publikrekord för säsongen med 412 åskådare, vilket är bra, men inte riktigt vad vi hade förväntat oss. Däremot gläder det naturligtvis oss att förbundsordföranden, Uppsalas herrligalag (som så snöpligt förlorade hos Umeå i går kväll) samt forna stjärnor som Larry Robinsson, Willie Cherry och naturligtvis alltid närvarande Åke Skyttevall finner det mödan värt att lägga tid på damelitbasket. Har vi missat någon celebritet i publiken ber vi om ursäkt.

Tillbaka till matchen så var coach Henrik Johansson mycket nöjd med laginsatsen och framhöll naturligtvis alla i startfemman samt Lydia. Det var lite ner i halvtid, när vi efter att länge haft en stor ledningen släppt upp Eos till helt lika. Coach Johansson betonade då för laget att en match spelas i 40 minuter och vi lyckades spela hem andra halvlek med 50-39. Det visar att vi nu är ett helt annat lag än tidigare under säsongen. Korinnes inträde i laget har gett ett större självförtroende till hela laget, fler alternativ och en tro på att allting är möjligt.

Hur gick det då i de dueller vi hade siktat in oss på. Lite hugget som stucket skulle man kunna säga. I pointguard-duellen presterade Brene Moseley bäst med 34 poäng mot Heather Butlers 30. Å andra sidan hade Heather högre effektivitetspoäng och gjorde med sina 10 poäng att vi kunde ta tillbaka ledningen i 3Q från 54-55 till 65-60. Vi byter inte bort Heather. I powerforward-duellen mellan Korinne Campbell och Daniela Wallen ser också prestationerna ut att vara hur jämna som helst 22 poäng och 15 returer för Korinne mot 19p och 16r för Wallen. I effektivitetspoäng var dock Korinne klart bättre och hade matchens bästa +/- statistik medan Wallen hamnade på minus i den jämförelsen.

I övrigt kan vi notera att det är hur kul som helst att vi kan engagera och skapa förebilder för lag i hela Uppland. I dag var Färnebo Eagles matchens lag, som fick springa in med laget i presentationen och även var en högljudd del av hejaklacken.

Beträffande vår kapten Ellinor Holmberg, som vi tog ett litet snack med efter matchen så gick titthålsoperationen i fredags bra. Ellinor ska inte belasta knät på tre veckor, men ska sedan kunna börja träna och rehaba igen för att vara fit-for-fight till slutspelet/kvalspelet.

Matchen slutade 99-88 efter periodsiffrorna 29-22, 20-27, 29-23, 21-16.

Poäng Uppsala: Heather Butler 30, Korinne Campbell 22, Agnes Nordström 15, Louise Skyttevall 10, Alma Danielsson 9, Lydia Karlefors 8 och Josefin Gelin 5.

Poäng Eos: Brene Moseley 34, Daniela Wallen 19, Louise Noaksson 16, Simona Bartkova 12, Olivia Lindgren 5 och Kajsa Lundahl 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info