Hoppa till sidans innehåll

Revansch för Alvik

2018-03-16 00:23
Uppsala Basket vs Alvik Basket 58-90
  • Uppdaterad: 2018-03-16 00:23

Visst blev det revansch för Alvik. En gruvlig revansch. 32 poäng.

Det var jämnt en bit in i 2Q, med sedan tog Alvik över matchen, eller snarare gav vi bort matchen. All heder till Alvik som hade en helt annan inställning och energi än oss.

Vi presterade inte som vi kan framåt, men än värre var att vi inte kunde stänga till i försvaret, där vi många gånger tappade positioner i rotationen och gav öppna skottlägen till Alvik.

Det går att peka på två faktorer, som var avgörande för den stora förlusten. Slarvet med bollen och spelet i färgen.

Alvik stjäl normalt bollen 8 gånger i snitt per match av motståndaren, i dag 13. Förutom dess steals, som ofta är bra lästa dåliga passningar, gjorde vi idag 10 turnovers till, som ofta är stegfel, tramp över linjen m m. Normalt gör vi 13 turnovers per match, som är helt OK, i dag 23. När sedan Alvik, som i dag, får göra 26 poäng på dessa turnovers, är det för mycket slarv med bollen.

När sedan motståndarlaget tillåts ta 42% av returerna under vår korg och få till 21 poäng på dessa returer så förstår man hur det kunde gå som det gick.

Återigen all heder till Alvik, som tog tillvara på tillfällena och spelade ut på ett sätt som måste ge en hel del självförtroende inför kvartsfinalen, där det inte avgörs förrän på lördag om det blir båten till ön eller E4:an till Norrköping som gäller.

Om vi ser till det individuella framträder som vanligt Heather Butler med högst effektivitetspoäng, för henne låga 11 poäng, men goda 7 returer och 6 assists. Korinne Campell, 18 poäng på 11 tvåpoängsförsök är mycket bra, men betyget dras ner av åtta turnovers.

I Alvik tycks Paula Juhlin trivas som fisken i vattnet i SEB USIF Arena, 31 poäng i november och nu 21 poäng (poängbäst i arenan i kväll). Som vanligt sticker också Klara Lundquist ut i statistiken med 37 i +/- samt 15 poäng, 7 assists och 4 steals. Tvåsiffrigt också för landslagskamraterna Martina Stålvant och Elin Ljunggren.

Det har varit lite för mycket upp och ner för laget på Heather Butlers kulle. När vi trodde att vi var över toppen ramlade vi tillbaka ner igen. Det bästa efterspelet, enligt coach Henrik Johansson, är att vi nu har halvannan vecka på oss att träna på de brister i vårt spel som Alvik så tydligt visade oss.

Matchen slutade 58-90 efter periodsiffrorna 14-18, 15-21, 12-31 och 17-20.
Poäng Uppsala: Korinne Campbell 18, Heather Butler 11, Agnes Nordström 9, Alma Danielsson 5, Josefin Gelin 4, Ashleigh Brown, Ellinor Holmberg och Ellinor Meyer 3 var, samt Zanna Bäckman 2.
Poäng Alvik: Paula Juhlin 21, Martina Stålvant 17, Elin Ljunggren 16, Klara Lundquist 15, Ilaria Zanoni 7, Louise Angel och Nathalie Schönberg Langanga 4 var, samt Estelle Centerstam och Katharina Fasth Gillstedt 3 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info