Hoppa till sidans innehåll

ROSA OKTOBER

09 OKT 2018 21:08
  • Uppdaterad: 09 OKT 2018 21:08

ROSA OKTOBER

Svenska Basketligan dam kommer under oktober månad att driva insamlingskampanjen ROSA OKTOBER till förmån för Rosa Bandet. Syftet är att bygga varumärket ”Svenska Basketligan dam” genom att genomföra och kommunicera ett nationellt välgörenhetsprojekt i linje med föreningens värdeord. Under ROSA OKTOBER sker informationsinsatser för att sätta fokus på bröstcancer, öka medvetenheten och kunskapen om sjukdomen samt samla in pengar till forskning och till stöd för verksamhet för bröstcancerbehandlade till förmån för den svenska delen av kampanjen ROSA BANDET, vilket är en internationell rörelse.

I Sverige drivs kampanjen ROSA BANDET parallellt av Bröstcancerförbundet och Cancerfonden, som är två olika föreningar med något olika inriktning. Under parollen ROSA BANDET samverkar de båda föreningarna med varsin insamling och varsitt rosa band, men med en gemensam ambition att driva bröstcancerfrågan i Sverige.

Uppsala Basket har valt att samarbeta med Kungsängsliljan, som är vår lokala förening av Bröstcancerförbundet. Alla pengar som samlas in genom ROSA OKTOBER kommer oavkortat att sättas in hos Uppsala Bröstcancerförening Kungsängsliljan. Vi kommer att ha särskilda aktiviteter i samband med vår hemmamatch mot Luleå Basket, lördag 20:e oktober, då även representanter för Kungsängsliljan kommer att finnas på plats. Vi planerar också att ha någon aktivetet till förmån för ROSA BANDET utöver matchen. Håll ögonen öppna.

TACK för din medverkan

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info