Hoppa till sidans innehåll

Säsongens sista träningsmatch

19 SEP 2018 20:13
SEB USIF Arena torsdag 20:e september kl. 19.30
  • Uppdaterad: 19 SEP 2018 20:13

Torsdag kväll 20:e september spelar vi vår sista försäsongsmatch innan allvaret i ligan börjar. För motståndet, i vår hemmaarena SEB USIF Arena, står KFUM Blackeberg. Uppkast den något ovanliga basketstarttiden kl. 19.30.

Blackenberg huserar i Basketettan Norra och blev förra säsongen fyra av åtta lag i fortsättningsserien, där också Uppsalas damettalag håller till. Lagen möttes två gånger i april och Blackeberg kammade hem segern i båda matcherna, 52-43 i Vällingby och 55-68 i Uppsala.

Blackeberg har licensierat 16 spelare denna säsong. 10 av de 16 spelarna är också fostrade i Blackeberg. Mest kända namn i truppen är Ebba Stenman, som har spelat i Basketligan med Fryshuset/08 Stockholm HR. Soufia Inoussa, Julia Lind och Hanna Lundberg har alla ett antal ungdomslandslagmatcher i bagaget.

Ett bekant namn i Blackebergs organisation är Amalia Krantz, som sitter i styrelsen. Musikalälskande Amalia var en starkt positiv kraft i Sallén-truppen under tre säsonger 2009-2012, varav mellansäsongen blev helt misslyckad, då Amalia efter 56 sekunder i säsongens första match slet av ett korsband, som spolierade hela säsongen. Amalia kom tillbaka säsongen efteråt innan hon återvände till modershuset i Blackeberg.

I säsongens tidigare träningsmatcher kunde vi hämta hem enkla segrar mot Fryshuset och Huddinge (busenkel), men gick på pumpen mot Östersund i vår utlokaliserade hemma match i Östervåla. Det blev tydligen för mycket öster för oss och det som karaktäriserar spel och spelare österifrån, laget och lagspelet fick vi inte alls till. Det var ändå en bra erfarenhet mot ett för dagen bättre lag. Lita på att vi tränat på det som brast i söndags. Tillsammans med den inspiration vi tar med oss från elitidrottsseminariet i går är vi mer än 100 % laddade för att göra ett bra genrep torsdag kväll.

Som vanligt upplever du matchen bäst på plats, dessutom helt gratis. Om du av någon anledning inte kan vara i Uppsala torsdag kväll så sänder UNT.se matchen. Sändningen hittar du här.

Vi vill också påminna om tidigare inte annonserade intervjuer med Louise Ovner, Elin Ekdahl och Quy Nguyen som du hittar i vår Youtube-kanal.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info