Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt

Säsongens sista träningsmatch spelad

21 SEP 2018 12:47
Uppsala Basket vs KFUM Blackeberg 67-55
  • Uppdaterad: 21 SEP 2018 12:47

Den sista träningsmatchen inför säsongen är spelad. Nu återstår bara träning och mer träning innan serieallvaret startar om en vecka. Lördag 29:e september kl. 15.00 i SEB USIF Arena mot Alvik Basket – be there.

Ska vi vara riktigt ärliga var det inget skönspel vi bjöd på, inget gnistrande fyrverkeri utan mer av habil laginsats. Med tanke på motståndet borde kanske segern ha skrivits med större siffror, men Blackeberg var ordentligt laddade och gjorde efter sina förutsättningar en bra insats ledda av Soufia Innoussa.

Vi förlorade uppkastet, men Louise Ovner prickade med en trea i de första poängen. Vi kunde gå upp i en sexpoängsledning efter halva 1Q, men lät motståndarna krympa gapet till tre poäng i periodvilan. Efter att Blackeberg lyckats gå upp i ledningen (16-17) direkt i inledningen av 2Q kom ett ordentligt trepoängsfyrverkeri av i tur och ordning Lina Claesson, Louise Ovner, Ellinor Holmberg och Lina igen. Blackeberg knaprade sig i kapp till bara fyra poängsunderläge innan Erica Iderstål och Brandi Buie stängde halvleken med ett åttapoängsförsprång. I tredje perioden växlade poängen och inför sista perioden satt vi i ledningen med nio poäng. Vi dominerade i inledningen av 4Q och gick upp till 18 poängs ledning med mindre än fyra minuter kvar att spela, men med hjälp av lagfoulsstraffar kunde Blackeberg hyfsa resultatet till minus 12 poäng.

Om vi spelade fult eller om motståndarna fick billiga straffkast råder det naturligtvis olika uppfattningar om, men fakta är att Blackeberg fick gå till straffkastlinjen 14 gånger för 27 poäng varav 22 satt. Vi fick göra motsvarande promenad fem gånger för 10 poäng varav 6 satt. I övrigt kunde vi se några riktigt vackra spelsekvenser, som lovar gott inför säsongen. Samtidigt levererade vi många slarviga passningar och gjorde för många turn-overs. Eftersom statistiken och resultattavlan krånglade är många av iakttagelserna runt matchen subjektiva. En är att vi släppte alldeles för många returer under egen korg till motståndarna och att vi onödigt öppnade upp försvaret vid flera tillfällen samtidigt som några spelare behöver förbättra skottprocenten radikalt.

När vi pratade med coacherna efter matchen var de mest nöjda med att vi har en hel vecka kvar att träna på. Utvecklingen kan bara gå åt ett håll – framåt.

Matchen slutade 67-55 efter periodsiffrorna 16-13, 18-13, 16-15 och 17-14.

Poänggörare Uppsala Basket: Louise Ovner 12, Ellinor Holmberg 11, Brandi Buie 10, Lina Claesson och Erica Iderstål 9 var, Agnes Nordström 7, Neramou Jeng 3 samt Elin Ekdahl, Martine Landström och Quy Nguyen 2 var. Med på plan utan att hamna i det frånvarande målprotokollet var också Zanna Bäckman och Lena Frederiksen.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info