Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Som väntat men ändå inte

24 FEB 2019 20:41
Uppsala Basket vs A3 Basekt Umeå 54-85
  • Uppdaterad: 24 FEB 2019 20:41

En stor seger med 31 poäng för A3 i Uppsala. Lite fick vi på läktarna intrycket av att bortalaget gick in med en avslappad attityd till matchen. Många gemytliga samtal mellan tidigare lagkamrater. Långa varma kramar mellan de assisterande coacherna. Det visade sig att det inte räckte att bara ställa in skorna, när hemmalaget gick ut och spelade ett aggressivt omväxlande försvar och ett anfallspel med fart i både ben och boll. Coach Jan Enjebo var tvungen ta en timeout redan efter 3,5 minuter i 1Q när Uppsala hade sprungit ifrån till 10-2. Det såg ut som om proffsen i A3 verkligen (för att använda ett idag missbrukat ord från många sportkommentatorer i radio/TV) snörade på sig tävlingsskorna igen. Det tog ett tag, men när lagen gick till den första periodvilan var det helt jämnt (18-18). Uppsalas bästa matchöppning hittills och en rent lysande matchöppning med tanke på motståndet. A3 har visserligen förlorat den inledande perioden borta mot både Högsbo, Visby och Norrköping, men sättet vi spelade på gladde i hemmahallen (förutom en högljudd Umeåklack). När vi innan matchen bytte några ord med kapten Ellinor Holmberg önskade vi att laget skulle gå in och göra det oväntade. Ellinor lovade att de i alla fall skulle försöka. De gjorde de verkligen.

A3 hade inte lyckats rycka åt sig en betryggande ledning förrän efter 3,5 minuter i 2Q. Sedan rasade det på och när lagen gick till halvtidsvila kunde vi utläsa en bortaledning med 29-42 på resultattavlan. Ett mer normalt resultat än hur inledningen av matchen gestaltade sig. När vi pratade med coach Ike Person efter matchen konstaterade han att det blev ett högt tempo i matchen och att vi inte riktigt orkade hålla vare sig tempo, energi eller fokus under alla 40 minuterna. Vi är inte riktigt där än, i nivå med A3. Ike konstaterade också att det blev för många turnovers. När vi läser statistiken efter matchen kan vi bara kontatera hur rätt Ike hade. 25 turnovers är minst dubbelt så många som det borde vara. När A3 dessutom lyckades göra 31 poäng på våra turnovers (point from turnovers) förstår man hur A3 kunde vinna med just 31 poäng.

Statistiken från lagens tidigare hemma- respektive bortamatcher i SBL tydde på att matchen skulle sluta 67-84, men vår inledning tog ut sin kraft och det var bara bortalaget som nådde ett statistikresultat som definitivt inte kan kallas förbannad lögn.

Av insatserna på plan måste vi bara hylla ”vår” Uppsalafostrade Sandra Hansson. Poängbäst och den spelare som nådde högsta effektivitetspoängen samt hade bäst +/- statistik på plan gjorde att hon självklart utsågs till A3 mest färgstarka spelare. I Uppsala gick utnämningen till Shereen Sutherland som svarade för en lysande inledning av matchen och var den enda spelare som gjorde en dubbel-dubbel (10 poäng/14 returer).

Matchen slutade 54-85 efter periodsiffrorna 18-18, 11-24, 10-24 och 15-19.

Poänggörare Uppsala Basket: Erica Iderstål 13, Ellinor Holmberg 11, Shereen Sutherland 10, Elin Ekdahl 9, Agnes Nordström 4, Louise Ovner 3 samt Ramou Jeng och Quy Nguyen 2 var.

Poänggörare A3: Sandra Hansson 15, Nina Dedic och Ama Degbeon 12 var, Tiffany Brown 10, Alyssa Lawrence 9, Hollie Mershon 7 samt Abigail Asoro, Isabelle Edholm, Danielle Elvbo och Annie Kjellberg 5 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info