Hoppa till sidans innehåll

Succé och lite om Lydia Friberg

2018-06-17 14:09
3x3 turneringen I SEB USIF Arena 16/6
  • Uppdaterad: 2018-06-17 14:09

Vi lovade en fantastisk basketdag, men det blev än bättre. Succé är inte långt bort. 17 lag tävlade i tre ungdomsklasser toppat av två dammatcher fyllda av collegespelare samt fem herrmatcher med existerande och förre detta ligaspelare. En dag som i huvudsak bestod av ett otal matcher under mer än fem timmar i ungdomsklasserna på två planer följt av uppvisningsmatcherna. Vår Ellinor Holmberg och hennes Lukas Friberg höll föredömligt i matcherna. Tack också till Rosendal 17 Kök och Bar för samarbetet runt grillen.

Om vi börjar med ungdomstävlingarna så var det kul att Enköping och Knivsta (med fyra lag) ställde upp och att det gick så bra för lagen. Tre av lagen i kvartsfinal i yngsta klassen U13&15 mixed kom från Knivsta med Cavs  (också Knivsta – inte Cleveland) redan klara för semin. Nu klarade sig inte Knivstalagen vidare till final utan där möttes Esters lag från Uppsala och Enköping i en jämn match som avgjordes på buzzern till Esters lags fördel (5-4). I U15 klassen blev det också jämnt, där Oreo vann med 10-9. I äldsta klassen U18 blev det en övertygande seger för Viktors lag med 17-3.

I seniormatcherna ställde fyra herrlag och två damlag upp. Lukas Fribergs lag gick vinnande från matchserien, där vi också fick se några spektakulära dunkar av Linus Brandin. Ellinor Holmberg ledde ett av damlagen som spelade i Bromma Gymnasium tröjor. Förutom Ellinor bestod laget av Alvikskompisarna Tyra Carlsten Handberg, Fanny Håkansson (båda nu på college) och Fanny Rykatkin. I Uppsalalaget spelade Vendela Danielsson, Alma Danielsson, Mikaela Ekdahl och Johanna Ezra (alla nuvarande och blivande collegespelare i Florida). Damlagen spelade två matcher, där Uppsala vann den första med 14-13 medan Ellinor oförskämt nog ledde Bromma till seger i en andra matchen med 19-10 och totalsegern.

Kul med så många collegespelare, lite av den uppvisning vi hoppats på att få se av vårt lag däröver. Förutom spelarna dök också Lydia Friberg och Julia Hänni upp i hallen.

Vi fick ett snack med Lydia som stormtrivs däröver, trots Irmas härjningar i september. Lydia har bytt college en gång tidigare från Weatherford i Texas till Palm Beach State i Florida och flyttar till hösten än en gång, nu till Fresno State i Kalifornien. Fresno State är en division 1 skola och blir ett lyft för Lydia, som flyttade från Weatherford till Palm State för att få träna mer. Så här säger hennes blivande coach Jamie White - "We are very excited to welcome Lydia to our basketball family. Lydia has a great deal of skill, speed and versatility inside. She is able to play both post positions and defend at a high level. We believe that she will be able contribute immediately and be a part of our success going forward. Lydia works hard and will represent Bulldog basketball with the pride that our fans our accustomed to seeing."

Lydia har som sistaårs elev och lagkapten tagit ett stort ansvar för laget under säsongen. Förutom ansvar för laget har Lydia också lyckats bra med sina studier i Business Administration och fått ett medelbetyg på proven på mer än 3,8 points (GPA) av 4 möjliga och därför belönats med Second Team NJCAA All-Academic Honors. Lydia tog också plats i konferensens (Southern Conference – FCSAA/NJCAA Region 8) andralag. Lydia berättade också att hon som kapten förordat Alma Danielsson och Louise Skyttevall samt Södertäljefostrade Stina Rehn från RIG Luleå, varav Louise inte är helt klar ännu.

Vi har utlovat en sammanfattning av collegesäsongen och den kommer att komma under juni. Håll ögonen öppna.

Fotnot

På bilden över spelarna i 3x3 turneringen saknas de orangeklädda fyra lagen från Knivsta, som hann dra innan den gemensamma bilden togs.

 

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info