Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt/Montage: Uppsala Basket

Till Södertälje

29 JAN 2020 18:35
Telge Basket vs Uppsala Basket torsdag 30:e januari kl. 19:00, Täljehallen
  • Uppdaterad: 29 JAN 2020 18:35

Vi har något på gång, säger coach Mady Mahdy i en intervju med SolidSport. Visst är det så. Jag är nöjd med laginsatsen sa han också efter vår senaste match, som slutade med seger mot IK Eos, men det var inte perfekt. När vi nu pratar med coach Mady inför torsdagens match i Täljehallen kl. 19:00 hos Telge Basket är han full av tillförsikt, nöjd med hur laget och spelet har utvecklats på träningarna för att nå perfektion och hymlar inte med att målet på torsdag är ytterligare en bortaseger.

Telge Basket förfogar över en riktigt bra bakplan med framför allt Sofia Hägg, Dara Taylor och Ellen Åström. Däremot tycks laget ha vissa problem på forwardsidan. Mikaela Gustavssson är långtidsskadad och kommer vara borta större delen av säsongen. Tilde Ahlin är enligt Telge Basket ett osäkert kort eftersom hon har ett civilt arbete, som inte ger mycket utrymme till att utöva basket på elitnivå. Nu finns där Sarah Toeaina, som är lagets främsta spelare med 19,1 poäng och 8,8 returer i snitt per match. Premiär i laget senast gjorde amerikanskan Peyton Whitted, som kommer att få en centerroll, vilket laget enligt coach Viktor Bengtsson inte riktigt är vana vid att spela med. I Telges senaste match hos Visby Ladies imponerade danskan Hanna Sheikh från vingen. Hon gjorde sin bästa match i det gröna linnet och noterades för 20 poäng varav mycket goda 55% på hela 11 försök från distans. Telge har inför vårt möte raden 8-5, där segern borta hos A3 och förlusten hemma mot Wetterbygden överraskat.

I vårt möte i SEB USIF Arena, i mitten av oktober, förlorade vi med 15 poäng i en match som vi ledde i halvtid. Vi bytte i princip poäng under tre perioder, men när matchen skulle avgöras i sista perioden hade Telge bättre ork och energi. Nu är det en ny match med många nya spelare. Då spelade Telge med åtta spelare. Nu är det frågetecken om Gustavsson och Ahlin kan delta. Däremot är tidigare fotskadade tyskan Meret Kleine-Beek tillbaka och förutom Whitted har nu också Telgefostrade Cassandra Martinsson anslutit från Eos utvecklingslag, där hon spelade senast i höstas.

Vi ställde då upp med nio spelare. Tyvärr för Louise Skyttevall och oss visade sig hennes knäskada vara en korsbandsskada och vi lär inte få ta del av hennes basketskills och utsökta speluppfattning mer den här säsongen. Importspelarna, som var en del av laget under hösten, är kvar i USA. I stället kan vi glädja oss åt att Agnes Nordström är tillbaka och att de fyra nya spelarna, som kommit in i laget, anpassat sig så bra till lagets gameplan. Nivån på träningarna har höjts och vi har nu många fler hot framåt samtidigt som vårt fina försvarsspel håller i sig.

Vi har full respekt för Telge Basket, lagets nuvarande kapacitet och den tradition som finns i föreningen. För oss finns bara en väg för att nå målet slutspel den här säsongen. Det är att vinna tillräckligt många matcher av de sju matcher vi har kvar att spela. Lita på att vi kommer att ge allt på torsdag kväll. GO RED.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter

 

Grasroten 

 

   

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info