Hoppa till sidans innehåll

Vi vill spöka till det

2017-11-03 14:13
Uppsala Basket vs Telge Basket, lördag 2017-11-04 kl. 15.00, SEB USIF Arena
  • Uppdaterad: 2017-12-14 16:17

”Att göra skillnad”, ”att stå upp för människovärdet” och ”att vi kan mötas genom att visa respekt, mänsklighet och värme”. Det är som klippt och skuret från vår värdegrund, fast den här gången är det citat från statsminister Löfvens tal i Uppsala domkyrka i söndags i samband med reformationsfirandet. Vi tar inte ställning i religiösa eller poliska frågor. Vi lägger all vår kraft på vårt damlag i Uppsala Basket och de frågor som hör till där, men för den sakens skull är vi ju inte blinda för vad som händer i världen utanför basketen. I vår lilla värld kommer mötet med Telge Basket på alla helgons dag hemma i SEB USIF Arena, som alla våra matcher, att präglas av respekt, mänsklighet och värme. Mötet kommer också att präglas av det Halloween-firande, som smyger sig in i vårt land. Ansiktmålning för den som vill, godispåsar till alla barn och en massa annat bus kommer vi att bjuda på. Alla Halloween-spöken (d v s utklädda) kommer dessutom in gratis.

Fighten mot Telge betyder återigen ett möte med ett lag med kontinuitet. Egenfostrade landslagsspelaren Ellen Åström har lämnat för sitt första Europaäventyr i Bembibre, Spanien, som lagkamrat med ”vår” Elin Gustavsson. Jasmine Gill har flyttat till Torino för spel i italienska förstaligan (Serie A). I övrigt finns alla spelare och coacher kvar från förra säsongen. Telge har kompletterat laget med amerikanskan Taylor Wurtz från Östersund och Ulrica Holmqvist från Luleå. Tyvärr för Telge får de klara sig utan hemmafostrade Holmqvist ett tag till, då hon fortfarande rehabar sin skadade axel.

Vi kommer naturligtvis att gå in för att spela och utveckla vårt eget spel, men det är viktigt att vi håller en särskild ordning på framför allt importduon Tayler och Taylor. Tayler Mingo anslöt till truppen efter årsskiftet 2016/2017 och Telge var så nöjda med hennes insats att de förlängde kontraktet. Mingo har gått ännu bättre denna säsong. 2017 spelade hon i 20 matcher med ett snitt på 16,5 poäng. I vårt möte i januari, som var hennes tredje match i Sverige, lyckades vi hålla henne på låga 9 poäng. Mingo har tagit steg framåt denna säsong och leder nu poängligan med ett snitt på 27 poäng och även assistligan med 5,4 assist per match. Hon har också poängrekordet per match då hon petade i 35 poäng hos Mark. Taylor Wurtz är en mer bekant spelare för oss efter våra fem möten med Östersund förra säsongen. Wurtz hade förra säsongen ett snitt på 20,6 poäng/match. I våra möten i grundserien blev det 16, 18 resp 15 poäng. Till kvalspelet steppade hon upp och petade i 25 resp 26 poäng. I en bättre omgivning denna säsong har även Wurtz utvecklats och ligger nu trea i poängligan med ett snitt av 22,2 poäng per match.

Telge har gått riktigt bra den här säsongen och förväntas ta sig till åtminstone semifinal. Raden 4-1 imponerar. Enda förlusten kom nu senast hos Luleå, 89-79 att jämföras med vår förlust i premiären hos Luleå med 98-72. Vad som skiljer oss åt är mötena med AIK och Eos, där Telge spelade hem båda de matcher, medan vi inte behöver påminna om hur det gick för oss i två tighta möten.

Att läsa tabellen nu är inte den roligaste av läsningar för oss i Uppsala, men det är ingen panik. Vi har spelarmaterial och kompetens för en bättre tabellrad samt en processinriktad plan för att nå slutspelet och vara i bästa slag där. Vi vet att vi kan och det har vi också visat under många spelsekvenser under hittills spelade matcher. Det gäller ”bara” att få ihop det över alla 40 minuterna. För oss finns ett enkelt recept för att nå framgång - att hålla ihop försvaret, att sätta upp fart och rörelse i anfallen, ta distinkta avslut och att vårda bollen och tillfällena. Samtidigt, som det kan tyckas enkelt, är det nog så svårt. Enligt coach Henrik Johansson är det saker speciellt i försvarsarbetet, som inte har klickat under de senaste matcherna. Vi har arbetat på det under veckan och vi ska göra allt för att inte ge motståndarna allt för enkla skottlägen.  En seger är inte omöjligt, om vi får kontroll på firma Tayler och Taylor och börjar sätta skotten i vår hemmaborg. Med stöd från dig som vår sjätte spelare kan även det som ser omöjligt ut bli möjligt. Vi ska gå all-in för att försöka spöka till det för motståndarna och shove it down their throat.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info