Hoppa till sidans innehåll
Foto: basketsverige.se

Ytterligare förstärkning i truppen

2018-03-01 17:37
  • Uppdaterad: 2018-03-02 14:03

Det är med glädje vi kan presentera Jens Tillman, som ett nytillskott i vår coachtrupp. Henrik Johansson har dragit ett tyngre lass sedan Ashleigh Brown gick in som spelare och får nu den avlastning han kan behöva samtidigt som vi får del av en av landets bästa basketkompetenser.

Jens Tillmans karriär är väl välkänd i basketSverige. Jens började sin basketbana hemma i Uppsala, men flyttade redan som 17-åring för spel i Södertälje (2 SM-guld). Sedan har han under sin aktiva karriär spelat för Norrköping, Plannja (3 SM-guld) samt Oslo Kings. Däremellan har Jens återvänt för spel i fadershuset Uppsala, där han slutligen lade tävlingsskorna på hyllan 2006.

Säsongen efteråt smög han så igång coachkarriären i Ockelbos damlag innan han 2008 styrde kosan mot Kinna för att som headcoach ta hand om Mark under sitt första uppdrag i Basketligan Dam. Coachkarriären har sedan fortsatt i Telge (2 SM-guld), Northland/Luleå (3 SM-guld), Umeå och nu senast i ungerska PINKK-PECSI. Efter strul med löneutbetalningar och annat återvände Jens till Sverige under februari.

Jens har också hunnit med att representera Sverige i seniorlandslaget 60 gånger under åren 1989-1997 samt coachat ungdomslandslagen U15, U16, och U20 under åren 2011-2015.

Till aspiration.no sade Jens 2015 angående tränarrollen ”Jag hade blivit alltmer intresserad av ledarbiten. Det kändes kul att påverka, bidra och använda mina erfarenheter till att få en grupp människor nå mål som de inte trodde var möjliga – hjälpa dem att nå sina drömmar!"

Angående att träna tjejlag framhöll Jens ”Här tycks min ledarstil fungera särskilt bra. Jag har inte känt samma intresse för att jobba med herrlag. Det tar mer tid med tjejer och man måste vara villig att lägga denna tid. Framför allt handlar det om att komma överens, sporra drivet till att göra något tillsammans, påminna om att samma sak gäller för alla, vara ärlig och rak, samt att ta sig tid för alla."

När vi pratades vid tidigare i dag skriver Jens under på de åsikterna. Vi förväntar oss inga underverk nu när det är klart att det blir kvalspel, men våra tjejers drömmar om att utvecklas och få fortsätta spela i Basketligan kan Jens hjälpa oss med.

Varmt välkommen i laget Jens.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info