Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Helt OK mot serieledarna

09 JAN 2021 20:01
Uppsala Basket vs Alvik Basket 57-69
  • Uppdaterad: 09 JAN 2021 20:01

Förlust igen mot Alvik Basket, nu i vår hemmaborg med siffrorna 57-69 i en relativt målsnål match, där vi kunde hålla Alvik 15 poäng under sitt tidigare snitt på 84 poäng per match. Å andra sidan höll bortalaget också oss korta. Innan dagens match hade vi gjort 70,7 poäng i snitt per match. 

Efter den inledande perioden var vi beredda att skriva ett hyllningsdrapa till motståndarlaget för deras sätt att konsekvent spela en modern basket med långa, snabba passningar till medspelare som sprungit sig fria under vår korg efter att laget tagit försvarsreturer eller stulit bollen av oss. Nu kom det spelet av sig lite. Varför kan bara coach Fotios Ioannides förklara. Den 11-poängsledning Alvik ryckte åt sig i 1Q stod sig i princip matchen ut även om vi var så nära som bara ett ettpoängsunderläge med lite dryga 3 minuter kvar av tredje perioden. Då tog Klara Lundquist tag i matchen och återtog ordningen för bortalaget med 7 raka poäng.

Klara Lundquist tillsammans med sina lagkamrater i förstafemma ägde i dag. Särskilt imponerades vi av Lundquist, med sin speluppfattning och sina snabba ben, tillsammans med Janel McCarville – alltid på rätt plats i rätt tid med sitt höga basketIQ toppat med fräcka öppnande passningar samt Elin Ljunggren med sin orädda och effektiva närvaro under vår korg. Vi ska inte lägga mer bränsle på debattbrasan om breda trupper, men faktum är att Alviks förstafemma i dag stod för 67 av de 69 poängen och var i spel nära 80 % av tiden.

Vi spelade alltså jämnt med serieledarna de tre avslutande perioderna. Med en annan inledning och det mentala motlut den gav hade den här föreställningen kunnat sluta hursomhelst. I ivern att jämna ut tog vi en del dåliga beslut och fyrade av alldeles för svaga projektiler mot motståndarkorgen. Bara 38% på tvåpoängsförsöken duger inte i elitserien där snittet hittills ligger på 45,5%. Vi spelade också hårt med vår startfemma, som var på plan t.o.m. längre tid än Alviks dito. Å andra sidan gjorde våra spelare som kom in från bänken 10 poäng på knappa 35 minuter, medan Alviks avbytare kom upp i 2 poäng på dryga 40 minuter. Poängbäst av våra spelare var Crystel Bittar som gjorde sin främsta insats för oss näst premiären mot Södertälje. Högsta effektivitetspoängen nådde Kristina King som gjorde en hommage till sitt tröjnummer med 8 poäng och 8 returer, dessutom 6 assist och 3 steal. Högsta +/- hade Jonna Raflud som gjorde allt rätt - satte 2 av 2 skott och tog dessutom 2 returer.

Kul också att Amanda Tivenius kunde vara tillbaka i spel efter den hjärnskakning hon ådrog sig efter smällen i inledningen av sista perioden i Åkeshovshallen senast. I dag var hon tvåsiffrig och nådde nära nog sitt snittresultat. Trots en stark kämpainsats märktes det att det inte var riktigt lika hög energinivå som vanligt. När vi pratade med Amandas föräldrar efter matchen visade det sig också att tiden i hjärntrappan inte varit helt bekymmersfri.

I det stora hela ändå en bra insats som kunde blivit ännu bättre med en bättre inledning. Alla våra spelare på plan ska ha fullt godkänt för insatsen. Coach Mady Mahdy var också nöjd med insatsen.

Matchen slutade 57-69 efter periodsiffrorna 13-24, 13-13, 16-13 och 15-19.

Poänggörare Uppsala Basket: Crystel Bittar 13, Amanda Tivenius 12, Zenta Meļņika 11, Kristina King 8, Milen Hagos 6, Jonna Raflund 4 och Ellinor Holmberg 3.

Poänggörare Alvik Basket: Klara Lundquist 28, Janel McCarville 20, Elin Ljunggren 15, Paula Juhlin 4 och Hanna Mebius Svensson 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking Logotyp Svart RGB.png

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info