Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Inge kul i Bromma

24 MAR 2021 23:08
Alvik Basket vs Uppsala Basket 84-49
  • Uppdaterad: 24 MAR 2021 23:08

Det var inte vår dag i dag i Åkeshovshallen. 35 poängs skillnad och vi nådde inte ens upp till 50 poäng. Hur kunde det bli så här? Naturligtvis trodde vi på våra möjligheter i kväll, men i bakhuvudet fanns också en allt för stor respekt för motståndarna, som i sin tur ska ha all respekt för det sätt de tog sig an uppgiften i kväll. Ett aggressivt försvarsspel som ledde till att vi gjorde allt för många misstag, som hemmalaget utnyttjade med klinisk precision, ledde till hemmasegern.

Matchen slutade 84-49 efter periodsiffrorna 30-16, 14-10, 23-8, 17-15.

Poänggörare Uppsala Basket: Amanda Tivenius 13, Crystel Bittar 8, Klaudia Lukačovičová, Zenta Meļņika, Tina Stenerud Moen och Quy Nguyen 5 var, Ellinor Holmberg 3, Milen Hagos 3 samt Jonna Raflund 2.

Poänggörare Alvik Basket: Klara Lundquist 21, Shanity James 18, Elin Ljunggren 15, Abigail Asoro 11, Paula Juhlin 6, Janel McCarville och Hanna Käll 4 var, Ebba Stenman 3 samt Sylvia Leth 2.

Det finns inte många lärdomar för oss att ta med sig från matchen i kväll annat att vi måste vårda bollen bättre när vi äger den. Utan de 26 poäng Alvik gjorde på våra misstag (points-from-turnovers) och de 20 poäng de skapade på sitt transitionspel hade vi haft helt andra förutsättningar att spela från. Det blev ett långt segt motlut, som vi i alla fall kunde plana ut något i sista perioden. Det är svårt när bollen inte går vår väg utan hela tiden rullar dit motståndarna vill. Det faller ingen skugga över våra spelare. Alla presterade vad de kunde. Det var många som försökte i kväll, men med en skottprocent på 32 från golvet mot motståndarnas 50 så kan det sluta så här. Allrahelst som hemmalaget dessutom var så mycket alertare på returerna, som de vann med 44-30. Glädjande nog kunde i alla fall Klaudia Lukačovičová spela 10+ minuter och visade att takterna finns där, även om matchformen efter den långa sjukfrånvaron kanske inte var helt på topp i kväll.

Nu släpper vi det här och tar nya tag i returen i vår hemmaborg på lördag.

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info