Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Ingen revansch mot A3

14 FEB 2021 19:52
Uppsala Basket vs A3 Basket Umeå 58-87
  • Uppdaterad: 14 FEB 2021 19:52

Grattis coach Jan Enjebo och laget A3 Basket Umeå. Jan Enjebo för segern och till 63-årsdagen. Laget för en lagseger, där alla spelare med speltid bidrog och skrev in sig i målprotokollet.

All respekt till Umeålaget för det sätt de genomförde matchen på bl.a. i avsaknad av stjärnguarden Janee Thompson. De var helt enkelt effektivare de gånger de hade bollen under kontroll och kunde genomföra hela matchen med bra skytte. Vi gjorde sex fler försök från golvet än bortalaget (62-56), men A3 vann den poängkampen med 64-52. Resterande poängskillnaden kom från straffkastlinjen, där Umeålaget fick hela 26 försök med bra resultat.

Innan match hade lagens båda headcoacher annonserat att tempot skulle bli av betydelse. Nu var det inte det som fällde avgörandet. Snarare att det kanske gick lite för snabbt för oss så att lagspelet blev lidande och att vi kastade bort för många bollar. Bara nio assists och 15 dåliga passningar kan vi läsa från statistiken. Förutom antal assists så gjorde vi också all-time-low för säsongen i returtagningen. Nu berodde inte det så mycket på dålig returtagning utan var mer konsekvensen av att det sköts så bra att det blev för få returer att plocka ner.

Annars började det bra för oss och vi kunde gå till ledningen efter lite dryga första halva perioden med fem poäng efter det att Ellinor Holmberg satte en trea plus one. A3 hämtade dock in ledningen till 12-12 och kunde med fem lagfoulsstraffar ta över ledningen efter detta 10-0 run. Bortalaget kunde utöka ledningen till 13 poäng när domarna blåste av för halvtidsvila. Sedan rullade matchen på. Coach Mady Mahdy, som alltid vill kämpa ända in på målsnöret, valde klokt nog att spela bänken med rejäl speltid till spelare som annars inte får känna på golvet så mycket. Bra för framtiden och särskilt kul för Sinit Tesfaslassie som fick sätta sina första ligapoäng.

Matchen slutade 58-87 efter periodsiffrorna 16-23, 18-24, 13-20, och 11-20.
Poänggörare Uppsala Basket: Ellinor Holmberg 14, Zenta Meļņika 13, Tina Moen 8, Crystel Bittar 7, Amanda Tivenius 5, Quy Nguyen 4, Jonna Raflund 3 samt Milen Hagos och Sinit Tesfaslassie 2 var.
Poänggörare A3 Basket Umeå: Ama Degbeon och Emma Stach 18 var, Cajsa Uhrström 16, Isabelle Edholm och Miriam Forasté 10 var, Gigi Mazionyte 8, Linnea Rosendal 3 samt Moa Dellbro och Ida Lundgren 2 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info