Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Söderman för Uppsalatidningens basketbilaga 1341

Kelly Grant 1957-2021

31 JAN 2021 21:54
  • Uppdaterad: 31 JAN 2021 21:54

Vi nåddes i går strax innan uppkast i Lund av det otroligt sorgliga beskedet att basketlegendaren, Kelly Grant, har gått ur tiden.

Kelly Grant från 14th Street, Manhattan, New York kom till Sverige 1980 och har lämnat ett stort avtryck som spelare, coach, sportchef och förbundskapten inom svensk basket. Kelly ledde bl.a. det svenska damlandslaget och erövrade två SM-guld med Norrköping Dolphins. Kelly blev också en stor profil inom basketen i Uppsala först som spelare och sedan som coach i olika omgångar. Det sista basketuppdraget i Uppsala var som coach för vårt damligalag.

Vi minns Kelly som en osjälvisk person som brann för sporten och alltid satte laget före jaget. Med glimten i ögat och lätt till skrattet upprepade Kelly som ett mantra för sina lag "it can be fun and still be successful", som han också skrev i sin sammanfattning av säsongen 2015/16 för vår hemsida. Där betonade han också på sitt kluriga sätt betydelsen av stödet från familjen ”Hey, what coaches can ever say that they coached their wife and their two kids”. 

Nu går våra tankar till Kellys familj. Vila i frid Kelly.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info