Hoppa till sidans innehåll

Kristina Puthoff-King - KingofQueens

03 AUG 2020 14:03
  • Skapad: 03 AUG 2020 14:03

Det är med glädje vi kan presentera Kristina Puthoff-King, som tecknat kontrakt med oss inför kommande säsong. Kristina är den spetsvärvning vi tror kan bli ett lyft för laget.

Kristina Puthoff-King, som också kallar sig Kristina King eller King of Queens, är född sent 1992 (juldagen), är 180 cm och kan spela på alla positioner från 1-3, även om shooting guard är hennes favorit position. Hon är född och uppvuxen i Alpharetta, Georgia, som är en förort norr om Atlanta. Samma Atlanta, där Chioma Nnamaka gick på college (Georgia Tech), när Kristina spelade basket med Milton high-school. När det var dags för college 2010 valde Kristina University of Richmond i Virginia (lite drygt 85 mil åt nordost från Atlanta via Interstate-85).

Efter college tog proffskarriären vid med spel i ligor i Rumänien (C.S. Universitatea Cluj Napoca), Island (U.M.F. Grindavik), Schweiz (Esperance Sportive Pully), Spanien (A.E. Boet Mataró), Libanon (S.C. Chabibeh), Frankrike (Basket Club Saint Paul Reze) och nu senast två år Tyskland med MSP Bergische Loewen. Kristina har också hunnit med en säsong 2015-16 i WUBA med GIE Lady Matrix. WUBA är en amerikansk semiprofessionell liga, som 2015-16 spelades med 14 lag (nu 28) i tre (nu fem) konferenser. Hon spelade också med i det av det amerikanska förbundet uttagna laget till Williams Jones Cup (WJC) på Taiwan 2016 (det senaste året USA deltog i cupen). Alltså en riktig basketglobetrotter, som det skrivits spaltmil om och vars karriär satt sina spår i basketCV:et i form av utmärkelser och meriter.

På college med Richmond Spiders nådde Kristina klassiska 1 000 poäng och var tvåsiffrig de två sista åren då hon snittade över 30 minuters speltid i snitt per match. Förutom de åtta matcherna i Frankrike har hon varit tvåsiffrig under alla säsongerna i Europa och USA. Kristina var bästa poänggörare med 22,1 poäng i snitt per match under säsongen i WUBA och utsågs till årets forward tillika årets rookie. I JWC på Taiwan var hon turneringens främsta spelare och utsågs till turneringens MVP efter i snitt 20,2 poäng och 9,8 returer i snitt.

De två senaste säsongerna i tyska andraligan med Bergische Loewen (fr.o.m. säsongen 2020-21 RheinLand Lions) har hon utsetts till årets MVP, tillika årets importspelare och årets forward båda säsongerna. Att få utmärkelserna två år i rad har aldrig tidigare hänt under ligans 20 åriga existens. Hon spelade runt 38 minuter båda säsongerna och gjorde dryga 25 poäng i snitt per match och säsong.

Agenten beskriver Kristina som en riktig målgörare, som kan ta bollen hela vägen till korgen.

Coach Mady Mahdy får en scoorer som kan göra skillnad och blir viktig med sin mångsidighet. Coach Mady är särskilt nöjd med att få klart med en spetsspelare tidigt och att Kristina kan ansluta till truppen redan under september och får tid på sig att lära känna och spela in sig i laget.

Kristina fick avstå de tre senaste matcherna i Tyskland p.g.a. problem med ett knä, men är nu helt återställd och tränar på för fullt hemma i Georgia.

Extra läsning

Kristina har spelat basket i Uppsala en gång tidigare i sin karriär, när hon som förstaårselev var med på Spiders Skandinavienturné i början av augusti 2010, där det blev förlust mot Uppsala i Fyrishov med 69-70. Spiders vann sedan sina tre övriga matcher mot Solna Vikings samt norska Ullern och Ullriken.

Du kan följa Kristinas tyckanden om resande, basketlivet, skador m.m. på hennes blogg.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info