Hoppa till sidans innehåll

Kvartsfinal i Bromma

23 MAR 2021 20:18
Alvik Basket vs Uppsala Basket, kvartsfinal 1 i bäst av 3, onsdag 24/3 kl. 20:00, Åkeshovshallen
  • Uppdaterad: 23 MAR 2021 20:18

Äntligen är vi åter med i svensk baskets hetluft - SLUTSPELET. Efterlängtat. 2016 spelade vi vårt senaste slutspel i Svenska Basketligan. Vem minns inte semifinalserien mot Udominate, som vi var så nära att vinna. Vi ledde med 2-1 i matcher, när det återstod två matcher.

Det var då och nu är nu. Nu ska ta oss an slutspelsuppgiften med ett nytt lag. Ingen i säsongens spelartrupp deltog i vårt senaste slutspel. Däremot har sex spelare slutspelsvana från svenska basketligan. Ellinor Holmberg, Tina Stenerud Moen och Amanda Tivenius från olika årgångar med Alvik Basket. Klaudia Lukačovičová och Zenta Meļņika har spelat slutspel med Udominate, i samma lag det år Zenta spelade svenskt play-off. Quy Nguyen fick också spela slutspelsbasket med Mark Basket under en av hennes sejourer i Kinna. I ledarstaben är det bara Mady Mahdy som inte figurerat i slutspelet tidigare.

Uppkast onsdag kväll 24:e mars kl. 20:00 i Åkeshovshallen. Du ser matchen som vanligt på vår SolidSport-kanal som du hittar här.

Under våra möten tidigare under säsongen förlorade vi både borta, hemma och i den träningsmatch vi spelade inför säsongsstarten. Inga himmelsvida förluster, men för stora uppförsbackar under en period i båda tävlingsmatcherna. Vi tappade i energi när poängavståndet började bli för stort och när det hackade i gameplan klev ingen spelare fram och gjorde skillnad. Det försöktes på några håll, men då var avsluten för dåliga.

Båda lagen kommer från snöpliga förluster. Allra snöpligast för serievinnarna Alvik, som förlorade stort hos Visby i en match där, enligt lagets hemsida:

  • ”Alvik spelar dagens match mot Visby för att testa och komma i form inför slutspelet.”

Vår förlust hos Dolphins var mer väntad, där ett hemmalagsrun gjorde att vi kom allt för långt på efterkälken eller som kapten Ellinor Holmberg sa till UNT efter matchen:

  • ”De sänkte många skott. Det var lite det som dödade oss. Sedan hamnade vi i foulproblem. Norrköping gjorde ett bra jobb. Det gick bara inte.”

Crystel Bittar fyllde på analysen med:

  • ”De hade flyt och satte 50 procent av treorna i den andra perioden. Sedan går inte bollarna i för oss och det skapar frustration. Det är emot allt, men vi hänger med huvudet. Det är mänskligt.”

Det är inte många i BasketSverige utanför Uppsala som tror på en fortsättning för oss i slutspelet efter kvartfinalserien. Några röster:

Johannes Wohlert, basket.se – ”Seriesegrarna ska ta denna serie med 2-0.”

Tapio Joulamo bloggar – ”Allt annat än att Alvik vinner i raka matcher vore jätteskräll.”

Peter Hegethorn, vk.se – ”Tipset är bergfast två raka för Alvik.”

Torbjörn Björnström, mrbasket.se - ”Det är garanterat avgjort efter två matcher.”

Det bryr sig inte coach Mady Mahdy om. När vi pratades vid inför matchen är han lite spänd. Det här är det största i hans basketkarriär hittills.

  • ”Det är bara kul. Vi kommer att göra allt vi kan för att spela en bra match. Vi måste bryta mönstret med de här branta uppförsbackarna, som sätter ner humöret. Laget är taggat och vi får se efter kvällens träning vilka spelare som kommer att vara ombytta på onsdag och vilken roll de får.”

Mady tror vidare att

  • ”Alvik kommer också att satsa allt på en vinst och kommer förmodligen att spela med de spelare som vilade på ön.”

GO RED!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info