Hoppa till sidans innehåll

Sabrina Haines

17 JUL 2021 12:31
  • Skapad: 17 JUL 2021 12:31

Det är med glädje vi kan presentera vår första importspelare, Sabrina Haines, som tecknat kontrakt med oss inför kommande säsong. Sabrina är född 1997 och uppvuxen i Phoenix, Arizona. Hon är 178 cm och spelar företrädesvis som shooting guard med ett omdöme av att vara en clutch shot-maker (fritt översatt – den som tar avgörande skott).

När det var dags för college 2015 valde Sabrina Arizona State University där hon stannade tre år innan hon bytte college till University of Kentucky, Lexington KY, där hon avslutade sina collegestudier i december 2019 med en major i journalistik. Det sista året med Arizona, som junior i Sun Devils, klev Sabrina av för resten av säsongen efter bara nio matcher med en knäskada. NCAA´s regelverk innebar att hon också måste sitta av första året i Lexington.

Efter college skrev Sabrina kontrakt med ŽKK Radivoj Korać Beograd, Serbien. Hon blev lagets första amerikanska. Det blev åtta matcher i det blå-vita linnet innan landslagsfönstret öppnades i Serbien (för de framtida EM guldmedaljöserna) med ett snitt på 13,3 poäng, 6 returer och 2,1 assists per match. Från trepoängsland bombade Sabrina i 44%.

På college med Kentucky Wildcats 2019-20 nådde Sabrina 292 poäng på lagets samtliga 30 matcher med Sabrina som starter i alla. Hon snittade alltså 9,7 poäng, 3,9 returer och 1,8 assist per match. Även i Wildcats imponerar trepoängsskyttet, exakt 40%.

Vi är glada att Sabrina Haines signat med oss. Det är en spelare med många egenskaper offensivt, samt förmåga att spela försvar på fler positioner. Hon är en naturlig ledare och bra karaktär som vi får hit till Uppsala, säger Mady Mahdy, head coach i Uppsala Basket.Coach Mady Mahdy om att få Sabrina i truppen.

Läs mer om Sabrina Haines på vår nya gemensamma Facebook-sida, där också en intervju med Sabrina kommer att läggas ut när dagen randats där över.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking Logotyp Svart RGB.png

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info