Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson, Projekt. P

Sinit Tesfaslassie - ligadebutant

07 AUG 2020 13:57
  • Skapad: 07 AUG 2020 13:57

Det är med glädje vi kan meddela att vi har skrivit kontrakt med Sinit Tesfaslassie, som gör sin ligadebut med oss.

Sinit är född 1997, 162 cm lång och spelar naturligt nog på bakplan oftast som point-guard. Sinit är född och uppvuxen i Stockholm och är basketfostrad i Blackeberg, där hon bl.a. tränats av coach Mady Mahdy. Sinit har en gedigen erfarenhet från damettan, men tidigare inte provat på spel i basketligan, till stor del beroende på hennes studieval. Efter gymnasiet i Stockholm och spel med moderklubben Blackeberg blev det Östersund Basket och socionomprogrammet vid mittuniversitetet fr.o.m. årsskiftet 2016/17. Säsongerna 2017-18 och 2018-19, blev bara totalt 6 matcher beroende på praktik i samband med utbildningen i Stockholmsområdet och Croydon, England. Nu har Sinit antagits vid teologiska institutionens masterprogram, humanitärt arbete vid konflikter vid Uppsala universitet och väljer då naturligtvis att pröva basketvingarna med oss i basketligan.

Sinit kommer att bli en av de här snabba spelarna på bakplan, som kan ta bollen till korgen och hittar passningsalternativ. Den senaste säsongen i Östersund snittade hon 10,4 poäng per match på dryga 31 minuters speltid. Hon var lagets bästa passare med i snitt 3,3 assists per match och vann den totala +/- statistiken. En av hennes bästa matcher i karriären gjorde Sinit 2017 i sin blott femte match i Östersundslinnet mot sitt gamla lag Blackeberg, då hon spelade nonstop och satte 24 poäng. Senaste säsongen bästa insats gjorde Sinit mot RIG Luleå (om någon minns det så är det samma RIG som satte stopp för vårt avancemang i Svenska Cupen), då hon också var på plan nonstop och satte 17 poäng efter suveränt skytte (56% på 2:orna och 67% på 3:orna) och gjorde 7 assist, som belönades med 20 effektivitetspoäng.

Sinit har också representerat Sverige i fyra DU17 matcher.

När vi tidigare stämde av med Sinit så sa hon att – ”det ska bli kul att prova på den här nivån på basketen”. Hon inser vidare att – ”det kan bli konkurrens om speltiden på guardpositionerna, men jag ska göra vad jag kan för laget”.

Coach Mady vet från den gemensamma tiden i Blackeberg vad Sinit går för och beskriver henne som – ”en härlig karaktär, som är bra med bollen”.

Östersundspostens basketskribent Hans Andersson (tillika bloggare på Basketfeber) beskriver Sinit så här – ”Sinit har varit en frisk fläkt i Östersund Basket. Hon har visat bra humör och spelar med fart, fläkt och stor vilja. Med sin speed och rörelseintensiva spelstil får hon saker och ting att hända. Med andra ord en kreativ guard med en klar uppsida”.

Varmt välkommen till Uppsala Basket Sinit!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info