Hoppa till sidans innehåll

Sista grundseriematchen

19 MAR 2021 19:35
Norrköping Dolphins vs Uppsala Basket lördag 20:e mars kl.14:00, Stadium Arena
  • Skapad: 19 MAR 2021 19:35

I helgen spelas den sista omgången i damligans grundserie. Nu ska det avgöras. Hur lagen placerar sig i tabellen och vilka lag som möts i slutspelets kvartfinal, eller Elite Eight. Det som är helt klart innan helgens matcher är att Alvik Basket vinner serien, att Luleå Basket kommer tvåa och att A3 Baket Umeå blir trea (efter w.o. från Wetterbygden Sparks). Klart är också att Sparks, Visby Ladies, Mark Basket och Helsingborg BBK inte kommer att delta i slutspelet den här säsongen.

Uppsala Basket möter Norrköping Dolphins i Stadium Arena på lördag 20:e mars med uppkast kl. 14:00. Som vanligt ser du matchen på vår SolidSportkanal, som du hittar här.

Norrköping förfaller formtoppade inför slutspelet trots skada på stjärnguarden Chanelle Molina. Förlust senast hos Alvik med två poäng och dessförinnan sex raka segermatcher. Dolphins har raden 14-7, varav en w.o. vinst hos Helsingborg. Det ger laget f.n. en femteplats i tabellen med chans att byta plats med Högsbo Lions och då få hemmaplansfördel i kvartsfinalserien, eftersom Dolpins har fördel i inbördes möten mot Högsbo. Det räcker med vinst samtidigt som Högsbo förlorar västgötaderbyt hos Mark Basket. Den matchen är redan avgjord när vår match inleds.

När vi möttes tidigare under säsongen i Uppsala en oktoberlördag spelade delfinerna med hög press, som övergick till en tight zon, när vi närmade oss korgen. Vi blev stressade till för många misstag, som Norrköping utnyttjade effektivt. Med snabba uppspel kunde sedan bortalaget ta hem matchen med 62-79. Dolphins tre amerikanskor blev matchvinnare med 2/3 av lagets poäng.

Coach Kevin Taylor Lundgren säger till Dolphins hemsida:

  • ”Vi vill fortsätta springa golvet och se till att få igång så många spelare som möjligt inför det kommande slutspelet. Defensivt blir vårt stora fokusområde att kunna kontrollera posten och samtidigt ta bort skyttar.”

En gameplan som vi förväntat oss och gör att vi enligt coach Mady Mahdy:

  • ”måste kontrollera Norrköpings transitionspel”

Oavsett förutsättningarna, så kan vi räkna med att båda lagen går in för att vinna. Vi vill fortfarande nå sjätteplatsen i tabellen, som skulle ge oss en kvartsfinalserie mot ett skadedrabbat A3 med första matchen i Umeå torsdag den 25:e. Vi kan tyvärr inte nå sjätteplatsen på egen hand. Även om vi vinner i Norrköping krävs dessutom att Luleå besegrar Södertälje BBK i Täljehallen. Vi blir kvar på sjundeplatsen om Södertälje vinner mot serietvåan och IK Eos samtidigt förlorar hos Helsingborg. Förlorar Eos skånederbyt blir vi kvar på sjundeplatsen oavsett hur det går i Norrköping. Då får vi ställa in oss på en norrlandsresa den 24:e till Luleå. Skulle Eos vinna samtidigt som vi förlorar i Stadium Arena är åttondeplatsen vår och det blir en kort resa till kvartsfinalmotståndaren Alvik den 24:e.

GO RED UPPSALA!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info