Hoppa till sidans innehåll

Sista grundseriematchen hemma

12 MAR 2021 16:21
Uppsala Basket vs Visby Ladies lördag 13:e mars kl. 14:30, Upplands Bilforum USIF Arena
  • Uppdaterad: 12 MAR 2021 16:21

På lördag 13:e mars är det uppkast för sista gången i Upplands Bilforum USIF Arena den här säsongen i grundserien, men det blir minst en till hemmamatch i slutspelet. Matchen nu på lördag är en gratismatch, som du kan se avgiftsfritt på vår SolidSportkanal, som du hittar här. Uppkast kl. 14:30.

Vårt mål inför den här säsongen var att nå slutspelet. Där sitter vi säkert. Naturligtvis vill vi gå in i slutspelet med så bra förutsättningar som möjligt, genom att komma så högt upp i tabellen det går. Vi vill behålla den sjätteplats vi har idag, som innebär att vi får möta det lag som blir trea i grundserien. Södertälje och Eos har också möjligheter att nå sjätteplatsen. Vinner vi båda våra kvarvarande matcher så är den vår. Målsättningen inför lördagens match är alltså seger. Det skulle räcka, även vid en förlust i den sista grundseriematchen hos formstarka Norrköping Dolpins, OM Södertälje förlorar mot redan klara tvåan Luleå Basket och OM Eos förlorar mot A3 Basket Umeå.

Visby missar för tredje säsongen i rad slutspelet. Tendensen väl har varit som coach Anders Petterson inför ligastarten sammanfattade de föregående två säsongerna

  • ”Vi har spelat helt okej i många matcher, men inte varit ett vinnande lag.”

Visby har serien 5-15, varav en w.o. förlust mot Wetterbygden Sparks. Visby har bland lagets bortamatcher segrat hos Mark och Helsingborg och fick en knapp förlust hos Wetterbygden med 1 poäng, där Visby var i ledningen med 6 sekunder kvar att spela. Visby har snittet 73-82 på bortamatcherna. Visby gör alltså mycket poäng, men släpper också till många poäng. Jessica Kelliher, förra säsongens poängdrottning i Belgien, är inte för inte den som leder damernas poängliga med i snitt nära 24 poäng per match, där insatsen hos Mark sticker ut med 45 poäng. Klart poänghögsta av någon spelare i damligan den här säsongen. Kelliher utgör m.a.o. ett allvarligt hot från färgen. Den som öser på mest från distans är brittiskan Jane Ashton. Ashton är, efter Södertäljes Matilda Claesson, den som gör flest försök per match från trepoängslandet. Visby har lyckats med alla importerna den här säsongen. Jayde Christopher är ligans assistdrottning och A´lexus Harrison är åtta i returligan.

Vi vann lagens första möte på ön övertygande med 35 poäng (50-85) efter en gedigen laginsats där vi hade högre energi, högre intensitet, bättre skytte och bättre returtagning än hemmalaget. Nu senast kommer vi från en jobbig bortamatch hos Helsingborg, där laget visade moral, jobbade hela matchen och kunde ta hem segern med 61-71.

Enligt coach Mady Madhy är Visby

  • ”ett bättre lag än vad tabellplaceringen visar. Laget har presterat bra insatser på sistone och kommer från en klar seger mot Eos. Vi är trygga i vår gameplan, fortsätter Mady, som vi justerar något för att balansera Visbys transitionspel.”

Med det menar coach Mady, att vi ska springa hem tidigare och snabbare efter missade skott eller turnovers på Visbys planhalva. Mot Eos nu senast gjorde Visby 35 poäng på Fast break points. I defensiven får vi framför allt se till att vi håller poängdrottningen Kelliher på låga poäng. Hennes sämsta notering hittills är 14 poäng. Vi får heller inte lämna öppna lägen för skjutglada Ashton från distans. Hur det går med det ser du, som vi sagt ovan, i vår webbsändning med start kl. 14:25.

Matchvärd i lördagens match är Bjerking AB. Bjerking är Sveriges äldsta medarbetarägda teknikkonsultföretag. Med 400 medarbetare och kontor i Uppsala och Stockholm erbjuder Bjerking kvalificerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad. Mångfalden, dynamiken och synergin mellan Bjerkings team, tjänsteområden och partners är nyckeln till framgång. Genom kompetens och engagemang skapar Bjerking värde för kunderna och det bästa samarbetsklimatet för hållbara lösningar. Läs mer på bjerking.se.

GO RED!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info