Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Vi gnistrade mer hos Sparks

01 NOV 2020 15:10
Wetterbygden Sparks vs Uppsala Basket 68-78
  • Uppdaterad: 01 NOV 2020 15:10

Revansch? Javisst. Snyggt? Inte särskilt. Det var segern som betydde något i dag. Det började riktigt bra. Bra försvar. Fokuserat. Sedan tappade vi. Det som såg så tryggt ut blev till slut nervkittlande. Förutom tiopoängsvinsten kan vi dra erfarenheter av en rad misstag, som vi enkelt kan förbättra. Seger och lovande framtidsutsikter blir vår behållning av matchen.

Inledningsvis så tog vi ett ordentligt tag i matchen och gick tidigt fram till en niopoängsledning, en ledning som vi aldrig släppte, även om den sedan växlade. Från som mest 19 poäng till som minst 8 poäng. Det var inte kassaskåpssäkert, men säkert. Så fort hemmalaget kom ner i runt minus tio poäng kunde vi svara direkt.

Vi hade ett riktigt bra skytte. Vi dominerade också returtagningen. Av våra 29 missade skott från golvet tog vi hand om 67%. Av Sparks 47 missade skott från golvet rev vi ner nära 75 %. Vi lyckades också neutralisera Sparks skyttedrottningar. Evelyn Ovner, innan uppkast bäst i hemmalaget med 15,5 poäng per match, kunde vi hålla på 8 poäng. Maura Fitzpatrik, som varit 75%-ig på hela 16 försök från distans i de två tidigare hemmamatcherna, kammande nu noll på två försök från trepoängslandet. Mindre bra i dag var hela 28 turnovers, varav 12 var direkt dåliga passningar. Hemmalaget kunde göra 24 poäng direkt från turnovers.

Det var naturligtvis en laginsats som ledde till vinsten, men vi måste framhålla vår och matchens bästa spelare i dag, Zenta Meļņika, som med ett stort insidespel, som resulterade i 18 poäng, 10 returer, 3 assist och 2 block och 27 effektivitetspoäng i stor utsträckning bidrog till dagens framgång. Tvåsiffriga var också Kristina King, Klaudia Lukačovičová och Amanda Tivenius. Kristina utsågs till vår MVP-spelare.

Ellinor Holmberg åkte i golvet i andra perioden och lämnade planen för sjukhuset i Jönköping, där en lättare hjärnskakning konstaterades. Ellinor är hemma i Uppsala igen och får vila i en vecka.

  • En riktigt bra första period, säger coach Mady Mahdy nöjd efter matchen och fortsätter, det blev lite för många misstag senare men ledningen var stabil och vi gjorde jobbet matchen ut.

Matchen slutade 68-78 efter periodsiffrorna 11-25, 20-17, 14-17 och 23-19.

Poänggörare Uppsala Basket: Zenta Meļņika 18, Kristina King 15, Klaudia Lukačovičová 13, Amanda Tivenius 10, Tina Stenerud Moen 9, Crystel Bittar 7 samt Ellinor Holmberg 6.

Poänggörare Wetterbygden Sparks: Keri Jewett-Giles 18, Maura Fitzpatrik 12, Emma Johansson 9, Evelyn Ovner 8, Divora Alem 7, Tilde Lindström och Ebba Sjökvist 5 var, A´shanti Coleman 3 samt Tilda Sjökvist 1.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info