Hoppa till sidans innehåll

A3 besök till Valentin

13 FEB 2021 18:01
Uppsala Basket vs A3 Basket Umeå söndag 14:e februari kl. 14:00, Upplands Bilforum USIF Arena
  • Uppdaterad: 13 FEB 2021 18:01

Söndag 14:e februari på Alla hjärtans dag har vi ett revanschmöte mot A3 Basket Umeå hemma i Upplands Bilforum USIF Arena. Uppkast kl. 14:00.

I vårt tidigare möte i början av januari i Umeå vann hemmalaget med 83-64 i en match där vi fick visa upp oss i SVT. Vi gjorde då en riktigt bra första halvlek. I andra halvlek tröt vår ork, medan hemmalaget kunde växla upp tempot och aggressiviteten i försvarsspelet. Förlusten var inte oväntad, men vår prestation var desto bättre utifrån förutsättningar. Över en månads speluppehåll, ett fåtal träningstillfällen, endast åtta spelare tillgängliga var vad vi hade att förhålla oss till när bollen kastades upp.

A3 ligger nu på en tredjeplats i tabellen med raden 13-2. Förlust hos Luleå Basket och mot Alvik Basket under oktober. Därefter 11 raka vinster inför söndagens match. Senast hemma mot Södertälje BBK blev en match med många likheter med A3:s möte med oss. En bra första halvlek av bortalaget. När sedan hemmalaget skruvade upp tempot och aggressivitetet efter halvtidspausen var segern klar, innan matchen spelades av i sista perioden.

A3 lever högt på sin importkvartett i förstafemman, de ”fyras gäng”, som bloggaren Mr Basket (Torbjörn Björnström) kallar dem. Björnström pekar i sitt inlägg efter matchen mot Södertälje på A3:s sårbarhet och skriver bl.a.:

  • ”Förstauppställningen är av toppklass, men när andra skall bytas in får laget svårt att hålla nivån. Det blir en väldig kvalitetsskillnad i A3 beroende på vilken uppställning man har på planen.”

En av nycklarna till seger på söndag blir att styra tempot. Coach Jan Enjebo säger till Västerbottenkuriren inför matchen att:

  • ”Uppsala har kvaliteter och hemmaplan. Vi hoppas kunna bygga vidare på det fina skytte vi hade senast och addera ett högre speltempo.”

Samtidigt säger coach Mady Mahdy att:

  • ”Lärdomarna vi har dragit från Högsbomatchen är att vi måste ta tag i tempot så att vi orkar matchen ut. Coach Mady tillägger också att en annan nyckel för oss är att fortsätta vara ligans bästa lag när det gäller att plocka ner returerna.”

Som vi vant oss vid denna säregna ligasäsong kan vi tyvärr inte ta emot någon publik än, men du är som vanligt varmt välkommen att se matchen på Solidsports webb-sändning, som du hittar här. Innan match kommer du också att få del av vårt digitala matchprogram på vårt Facebook-konto.

GO RED!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info