Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Agnes Nordström Brown förlänger

10 SEP 2020 18:01
  • Skapad: 10 SEP 2020 18:01

Det är med glädje vi kan presentera Agnes Nordström Brown, som förlängt sitt kontrakt för den kommande säsongen. Agnes, född 1988, har varit med länge i den absoluta toppen och det sliter naturligtvis på kroppen. Därför kommer Agnes roll i truppen nu att förändras. Agnes kommer inledningsvis att leda fysträningarna och går in i laget som assisterande coach. Så även om hon till att börja med inte kommer att dominera på plan som förr, är vi mycket tacksamma för att Agnes vill vara med och stötta och utveckla laget.

Förra säsongen spelade Agnes sin första match basketligan i december och deltog i resterande matcher innan ligan stängdes. När hon kunde vara med i matcherna bjöd hon alltid på topprestationer. Det blev totalt 10 matcher med en speltid på i snitt 25:20 minuter under vilken tid hon satte 10,9 poäng, tog 7,2 returer och passade för 3,1 assist. Agnes gjorde dubbel-dubbel i två matcher (mot Eos samt hos Dolphins) med 14 poäng och 10 returer. Även i mötet hos A3 petade Agnes i 14 poäng och hon var tvåsiffrig i ytterligare fyra matcher.

Agnes är fostrad i Uppsalas ungdomslag och krönte den första Uppsalasejouren som Scania Queen 2004, vilket kan betraktas som nordens bästa spelare i DU16 den säsongen. Karriären har därefter fortsatt med många toppar. Hon spelade med i den svenska gyllene 88-generationen, som förutom EM-bronset med DU18-laget 2006 även vann silver i DU19-VM 2007. SM-guld med 08 Stockholm HR 2010, proffsspel i Spanien (Gran Canaria), ligaspel med Visby, Mark, O8 Stockholm Sallén, Udominate och Uppsala igen samt 27 seniorlandskamper och 64 ungdomslandskamper är bara andra lösryckta delar i hennes basket-CV.

Agnes tycker att det ska bli kul att vara med och stötta och utveckla laget efter förmåga och säger: -” Jag tycker laget ser intressant ut med många nya spelare som har mycket energi och vilja att utvecklas. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet.”

Coach Mady är mycket nöjd med att kunna knyta till sig Agnes och hennes erfarenhet och kompetens. – ”Agnes är ju en i laget, alla vet vem hon är och alla lyssnar på henne”.

Varmt välkommen tillbaka Agnes!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info