Hoppa till sidans innehåll

Besök från södra Vätterstranden

16 FEB 2021 19:00
Uppsala Basket vs Wetterbygden Sparks onsdag 17:e februari kl. 18:00, Upplands Bilforum USIF Arena
  • Uppdaterad: 16 FEB 2021 19:00

Onsdag kväll 17:e februari välkomnar vi Wetterbygden Sparks från Huskvarna till den uppskjutna matchen från den 23:e januari. Upplands Bilforum USIF Arena. Uppkast kl. 18:00. OBS den något ovanliga starttiden en vardagkväll.

Nu står vi inför en riktig värdematch. Slutspelsplatser står på spel. I den senaste omgången tog Wetterbygden över den sista slutspelsplatsen, vi tidigare prenumererat på. Nu förefaller Wetterbygden ha den största pressen på sig. Vi vann i Huskvarna med 10 poäng och för att Sparks ska hålla oss efter sig i tabellen vid lika många poäng, måste de segra med 11 poäng. Till bilden hör också att vi har ett på papperet bättre spelprogram kvar än Wetterbygden och har allt i våra händer för att uppnå säsongens första mål – att gå till slutspel.

Wetterbygden har nu ännu en ny amerikanska på pointguard-positionen, Elizabeth MacDonald, sedan Keri Jewett-Giles lämnade laget i början av december. MacDonald har nu fem matcher i Sparks-linnet. Med i matchen är nu också Crystel Bittar´s gamla lagkompis i RBC Pepinster, Verviers, Veronika Mirkovic. Mirkovoc hade tecknat sig för även innevarande säsong i Pepinster, men laget valde tillsammans med Spirou (som signat Elin Gustavsson) att avstå från spel i den belgiska förstaligan denna pandemisäsong.

Wetterbygden har hittills spelat 16 matcher med raden 5-11. Segrarna har kommit mot Helsingborg BBK hemma och borta, Visby Ladies hemma och med w.o. borta samt mot Mark Basket hemma. Vårt möte i Huskvarna sista oktober blev en svängig match, där vi tidigt tog ett ordentligt tag i matchen och gick tidigt fram till en niopoängsledning, en ledning som vi aldrig släppte, även om den sedan växlade. Från som mest 19 poäng till som minst 8 poäng. Det var inte kassaskåpssäkert, men säkert. Så fort hemmalaget kom ner i runt minus tio poäng kunde vi svara direkt. Avgörande var laginsatsen som spetsades med bra skytte och dominans i returtagningen. Coach Mady Mahdy tyckte efter matchen att,

  • ”Vi gjorde en riktigt bra första period, men det blev lite för många misstag senare, men ledningen var stabil och vi gjorde jobbet matchen ut.”

Återigen ser det ut som om tempot blir en nyckel i matchen. Gästernas coach Krumesh Patel säger sig vilja spela,

  • ”med mycket snabba uppspel, där jag gillar att ge spelarna frihet att ta beslut själva i situationer som uppstår via systemet. Defensivt handlar det om att sätta motståndarna i situationer de inte vill vara i.”

Coach Mady säger inför matchen att,

  • ”Vi avser kontrollera tempot. Vi har dessutom justerat gameplan så att vi inte bara hotar inside i färgen utan kommer också att utnyttja perimetern omväxlande med hoten från våra duktiga trepoängsskyttar. Vi har också pratat om ett mer konsekvent beslutsfattande. Vi ska också vårda bollen bättre än i de senaste matcherna och inte kasta bort bollen i dåliga passningar.” 

Den erbarmliga covid-19 sjukdomen har lämnat så allvarliga men hos Kristina King och Dia Lukačovičová att de ännu inte kan spela. Vi kan heller inte ta emot någon publik, utan vi måste som vanligt denna säsong hänvisa till webb-sändningen, som du hittar här.

GO RED!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info