Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt

Dålig inledning, men jämnt till slut

13 MAR 2021 20:01
Uppsala Basket vs Visby Ladies 73-76
  • Skapad: 13 MAR 2021 20:01

Vad ska vi säga? Visby Ladies överraskade oss inledningsvis med ett äckligt disciplinerat försvar med hög intensitet. Vi kom ingen vart i offensiven och gjorde bara tre spelmål i första perioden. Trots två timeouts fick vi aldrig stopp på bortalaget, som kunde spela hem 1Q med 18 poäng. Efter en med Uppsalaögon sett katastrofal inledande period, där vi spelade som allt annat än ett slutspelslag, kunde vi ändå ta oss samman och göra matchen jämn och spännande på slutet. En förlust med bara tre poäng är okej efter den inledningen.

Det var högt tempo i hela matchen, vilket ledde till att energin och koncentrationen mattades, när matchen skulle avgöras i sista perioden. Bara 20 poäng tillsammans i 4Q mot 55 poäng i tredje perioden, då framför allt vi i hemmalaget kom ut med hög energi efter halvtidsvilan och visade att vi ville vinna den här matchen. Nu räckte det inte hela vägen trots att vi kunde krympa bortalagets 23 poängsledning till bara tre poäng med 3:45 minuter kvar av matchen. Vi hade en del goda chanser att utjämna och få till antingen en vinst eller en förlängning, men det var inte vår dag i dag.

En avgörande faktor i matchen var de turnovers som gjordes. Båda lagen gjorde 18 turnovers, med nöd och näppe godkänt, men Visby utnyttjade våra, i första hand dåliga passningar, till att göra 20 poäng, medan vi bara fick ihop 6 poäng på bortalagets turnovers.

När vi pratade med coach Mady Mahdy efter matchen så hade han ingen bra förklaringen till den svaga inledningen.

  • ”Vi var taggade och vi ville vinna den här matchen, men varför det blev som det blev i inledningen har jag inget svar på just nu. Vi får titta igenom videon och se vad som gick snett för oss och dra lärdomar utifrån det. Nu blev det för stort avstånd för oss att jobba ikapp och även om vi kom nära i slutet så räckte det inte.”

Tina Stenerud Moen hade synbara ryggproblem, men svarade ändå för en gedigen insats med 18 poäng, 8 returer, 3 assists och 1 steal och blev sett till effektivitetspoäng matchens näst bästa spelare efter Jessica Kelliher. Amanda Tivenius gjorde en dubbel-dubbel med 14 poäng och 10 returer, varav 5 offensiva. Zenta Meļņika håller uppe sin höga poängproduktion, stannade nu på 17 poäng och var nära en dubbel-dubbel med 8 returer. Ellinor Holmberg fick aldrig till sitt erkänt goda trepoängsskytte (bara 1 av 8 försök satt) och valde då i stället att passa bollen, vilket resulterade i 7 assists.

Jessica Kelliher blev bästa spelare i matchen med 22 poäng och 11 returer.

Matchen slutade 73-76 efter periodsiffrorna 7-25, 22-20, 31-24 och 13-7.

Poäng Uppsala Basket: Tina Stenerud Moen 18, Zenta Meļņika 17, Amanda Tivenius 14, Crystel Bittar 11, Milen Hagos och Ellinor Holmberg 5 var samt Quy Nguyen 3.

Poäng Visby Ladies: Jessica Kelliher 22, A´Lexus Harrison 18, Jennifer Ashton 14, Jayde Christopher 9, Caroline Danielsson och Amanda Okodugha 5 var samt Johanna Persson 3.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info