Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Ellinor Holmberg - på´t igen

06 JUL 2020 13:59
  • Skapad: 06 JUL 2020 13:59

Det är med glädje vi kan presentera Ellinor Holmberg, som nu kommer att göra sin femte säsong med oss. Ellinor, född 1996, har under åren i Uppsala-linnet blivit en stöttepelare i föreningen, som ledare och förebild både i laget samt i våra sociala projekt.

Ellinor, 170 cm och guard, spelade och startade alla våra 18 matcher i grundserien och de två matcherna i svenska cupen den gångna säsongen. I grundserien spelade hon i snitt 30:47 minuter (längst speltid bland våra spelare), snittade 11,2 poäng, 3,6 returer och levererade 2,4 assist per match. På det var hon tredje bästa svenska i skytteligan efter Alviks Paula Juhlin och Elin Ljunggren. Hon är den av svenskorna, som tillsammans med Högsbos Ida Fredrikssson, öser på mest från trepoängslandet (delad tredjeplats i trepoängsförsök) och nådde fullt godkända 32,7%. Ellinor var tvåsiffrig i 11 av de 18 matcherna i grundserien samt i de båda cupmatcherna.

Ellinor har höjt sin prestation och därmed också sin betydelse för laget från år till år under de hittills spelade sex säsongerna i basketligan. Hon hade visserligen något sämre skottprocent den här säsongen, men den uppvägs av skottviljan. Förförra säsongen spelade Ellinor i snitt 29:35 minuter och snittade 10,2 poäng, tog 2,8 returer och gjorde 3,1 assist i snitt per match.

Ellinor har spelat 10 ungdomslandskamper och representerat Sverige i alla DU-lagen.

Ellinor ser fram mot ännu en säsong i Uppsala-linnet och säger ”det ska bli spännande med en säsong till i Uppsala-linnet” och hon ”förväntar sig att vi åtminstone går till slutspel kommande säsong”.

Coach Mady Mahdy är nöjd med att fortsätta med Ellinor i laget ”hon är en viktig spelare och ledare, som gör skillnad och ska till kommande säsong bli en än mer uttalad scorer”.

Varmt välkommen till ännu en säsong Ellinor!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info