Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

En skön och samtidigt förväntad seger i Knallebygden

22 NOV 2020 21:10
Mark Basket vs Uppsala Basket 60-82
  • Skapad: 22 NOV 2020 21:10

Vi gissade inför matchen att Mark Basket tränat på försvarsspel under landslagsfönstret. Svaret på gissningen har bara Mark svar på. Vi kan bara konstatera att i stället för ett snitt på 104 poäng i baken på hemmamatcherna släppte nu laget bara in 82 poäng. Å andra sidan presterade hemmalaget nu bara 60 poäng framåt mot 85 poäng i de tre förlustmatcherna tidigare i Kinnahallen. Slutsatsen är ändå att Mark tog ett litet steg framåt i den här matchen. Dessutom måste vi konstatera att det här var lagets näst största förlust hittills under säsongen.

Bra skytte och en gedigen arbetsinsats gav oss en förväntad seger, där vi med hög moral kunde hålla energin uppe matchen ut. Vi satte oss i förarsätet direkt med en 6-0 ledning och fick hemmalaget att kämpa i den så förhatliga uppförsbacken matchen igenom. Vi släppte aldrig ifrån oss ledningen i matchen. När Mark kröp närmre i poängprotokollet kunde vi gasa på och hålla hemmalaget på behörigt avstånd. Helt förödande för hemmalaget måste de sista minuterna av 2Q ha varit, då vi gick till 23-26 till 23-41 innan Marks bästa spelare kunde ingjuta lite hopp i laget med en trepoängare i slutsekunderna av halvtiden.

Amanda Tivenius tillsammans med Zenta Meļņika var båda med 28 effektivitetspoäng matchens klart lysande stjärnor. Zenta gjorde en dubbel-dubbel med 16 poäng och 14 returer, medan Amanda tillsammans med Kristina King hade bäst +/- statistik. Kul också att se en spelsugen Ellinor Holmberg tillbaka efter hjärnskakningen. Direkt efter uppkast fixade hon först en tvåpoängare och sedan ännu en tvåpoängare efter en steal och satte därmed mönstret för matchen.

När vi pratade med coach Mady Mahdy på väg hem efter matchen var det hög stämning i bussen.

  • En bra dag på jobbet, säger en nöjd coach Mady, där alla i laget gör det de ska. Vi gör det bra framåt, samtidigt som vi gör det svårt för Mark att sätta sina skottförsök, fortsätter coach Mady.

Matchen slutade 60-82 efter periodsiffrorna 13-18, 13-23, 19-18 och 15-23.

Poänggörare Uppsala Basket: Amanda Tivenius 21, Kristina King 18, Zenta Meļņika 16, Ellinor Holmberg 15, Crystel Bittar 4, Lisa Bolander och Milen Hagos 3 var samt Tina Stenerud Moen 2.

Poänggörare Mark Basket: Shayla Bennet 20, Fallyn Freije 17, Stina Almqvist 9, Miranda Elebring 5, Hailey Basset 4, Linn Larsson 3 och Ruba Abo Hashesh 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info