Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Förlust i Delfinlandet

20 MAR 2021 18:28
Norrköping Dolphins vs Uppsala Basket 79-61
  • Uppdaterad: 20 MAR 2021 18:28

Då vet vi att det blir Alvik Basket vi kommer att möta i kvartsfinalserien. Det är ingen önskemotståndare, men med grundserien färdigspelad och Alviks insatser de senaste matcherna kanske inte utfallet är så dumt. Dessutom slipper vi jobbiga och dyra norrlandsäventyr. Uppkast 24:e mars kl. 20:00 i Åkeshovshallen i den första matchen i serien bäst av tre.

Vi gick ändå in i dagens match med fullt fokus, helt inriktade på att åka hem från Norrköping med ett rosa protokoll, men det ville sig inte för oss i dag. Det började ändå, om inte bra, så helt okej, men precis som i säsongens första möte lagen emellan i Uppsala, så bjöd vi Dolphins på en riktigt dålig period. Nu 2Q – då 3Q. Resultatet blev också som en kopia, nu 79-61 – då 62-79. Efter förhållandena en riktigt bra insats av hemmalaget, som saknade sina två bästa spelare, amerikanskorna Erika Davenport och Chanelle Molina. Å andra sidan saknade vi också två av våra främsta spelare, Kristina Puthoff-King och Klaudia Lukačovičová. Glädjande dock att se att Klaudia är redo för spel igen, då hon var ombytt i dag.

Vi ägde bollen fler gånger i matchen än hemmalaget, som dock var effektivare i sitt bollutnyttjande. Vi sköt t.o.m. fler försök från golvet, men fick inte i fler än 30% mot hemmalagets 43%. Andra halvlek var helt jämn och slutade 32-32, men det trista motlut, vi satte oss i under andra perioden, blev för brant. Det som brast under första halvlek var att vi inte höll ihop försvaret tillräckligt bra och gav Norrköping allt för enkla lägen. Samtidigt var vi inte riktigt distinkta i avsluten utan avlossade bössorna allt för ofta utan skärpa.

Coach Mady Mahdy sammanfattade insatsen med:

  • ”Vi hade en dålig period, släppte till lite för fria skottfält och, det måste vi ge Norrköping, de hade ett bra sänk i dag.”

Matchen slutade 79-61 efter periodsiffrorna 21-20, 26-9, 12-17 och 20-15.

Poänggörare Uppsala Basket: Ellinor Holmberg 14, Amanda Tivenius 13, Zenta Meļņika och Tina Stenerud Moen 10, Quy Nguyen 9 samt Crystel Bittar 5.

Poänggörare Norrköping Dolphins: Camille Zimmerman 18, Lovisa Hjern 16, Anna Lundquist 10, Matilda Ståhl 9, Ida Ojala 8, Ella Eklöf och Rakel Gyberg Engdahl 6 var samt Karolina Andersson och Alva Karlsson 3 var.

Bland våra spelare måste vi nämna energispelarna Quy Nguyen och Amanda Tivenius. Quy, som är försvarsinriktad, gjorde sin bästa offensiva insats i Uppsalalinnet någonsin med 9 poäng. Amanda gjorde en dubbel-dubbel med 13 poäng och 12 returer varav 8 under hemmalagets korg. Vi måste också nämna Zenta Meļņika, som var vår effektivaste spelare i dag med 10 poäng, 7 returer och 6 assists.

Den här matchen lägger vi nu bakom oss och lägger all energi på de kommande mötena med Alvik.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info