Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Förlust i Skåne

30 JAN 2021 18:42
IK Eos vs. Uppsala Basket 75-48
  • Uppdaterad: 30 JAN 2021 18:42

Det var inte Uppsalas dag denna vinterlördag i Skåne. Det som på förhand såg ut som en match i mittenriket av tabellen, för att säkra en slutspelsplats, blev något helt annat med det mentala lock Lundalaget lagt på sina korgar. Vi gjorde allt rätt, utifrån våra decimerade förutsättningar, men de sista millimetrarna var inte på vår sida. Vi skapade bra lägen, gjorde fler poäng från turnovers och på fast break points än hemmalaget, men ”bolluslingen” ville inte i, ens från öppna lägen. Det var fler ring ut än på nyårsafton.

Hemmalaget inledde med att sätta de första poängen i matchen innan vi med fyra poäng av Crystel Bittar och en trea av Quy Nguyen kunde gå till fempoängsledning med 2-7. Sedan var det roliga slut, sett med Uppsala-ögon. Timeout av hemmalaget, som sedan satte sig i förarsätet och kunde spela hem 1Q med elva raka poäng. Det var ingen glimrande första period. Eos satte 18% från golvet på 16 försök, medan vi satte 15% på 13 försök. Det blev i stället straffkasttävlingen som blev avgörande, då Eos satte 6 av 8 försök medan vi endast hade 2 tillfällen från välgörenhetslinjen. Glimrade gjorde däremot Elin Ekdahl (fast i fel linne), som med en trea och tre satta straffar var bäst av alla på plan i första perioden. Ekdahl behöll en hög nivå matchen ut och belönades med priset som matchens spelare.

Efter den mentala medvind hemmalaget fick efter första perioden gick bollen sedan deras väg och de kunde gå segrande av plan med 27 poäng. Vad vi tar med oss är det vi inledningsvis skrev att vi gjorde rätt, läxan vi lärt oss om att vårda bollen och att vårda spelet så att vi kan begränsa antalet turnovers och foul samt att vi kunde bibehålla energin matchen ut trots det motiga läget och ändå spela oavgjort i sista perioden. Avslutningen gjorde också att det inte blev säsongens all-time low i poängproduktion. Tina Stenerud Moens insats är också värd att nämna, 60% på tvåorna och 67% på treorna, gjorde det till hennes näst bästa match för oss efter insatsen på ön.

Hemmalaget ska ha all cred för sin insats och effektivitet. Dubravka Dacic återinträde i laget efter skada gjorde att laget kunde ta hand om färgen. Om än lite ringrostig, svarade hon för matchens enda dubbel-dubbel med 14 poäng och 12 returer. Dessutom visade hon att hon kan hota på distans (1 av 2 försök satt). Lagets fixstjärna Alexa Middleton klev av i början av sista perioden med vad som tycktes vara en fotskada.

Coach Mady Mahdy var lite lågmäld när vi pratades vid efter matchen, men kunde ändå konstatera att:

  • Det ser värre ut i statistiken än vad det var i verkligheten. Vi gjorde det mesta rätt, men fick ändå inte i bollen i slutändan, fortsätter coach Mady. Med alla spelare tillbaka i träning igen kan vi lägga det här bakom oss och se fram mot nya värdematcher.

Matchen slutade 75-48 efter periodsiffrorna 13-7, 24-12, 48-9 och 20-20

Poänggörare Uppsala Basket: Tina Stenerud Moen 12, Crystel Bittar 10, Ellinor Holmberg 8, Zenta Meļņika 6 (12 returer), Milen Hagos 5, Amanda Tivenius 4 och Quy Nguyen 3.

Poänggörare IK Eos: Alexa Middleton 15, Dubravka Dacic 14, Elin Ekdahl 12, Tove Hultin 10, Kajsa Lundahl och Eira Borgh 6 var samt Sofie Ljungcrantz, Julia Nyström och Emelie Ånäs 4 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info