Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Förlust i träningsmatchen mot SBBK

13 SEP 2020 19:20
Uppsala Basket vs Södertälje BBK 68-83
  • Uppdaterad: 13 SEP 2020 19:20

Säsongens andra träningsmatch är avklarad. Förlust hemma i Upplands Bilforum USIF Arena mot Södertälje BBK med 68-83. En helt okej insats, t.o.m. bra under tre och en halv period, men sista halva 2Q ska vi inte prata om.

Det började riktigt bra och vi kunde gå upp till ledning med 16-4 efter lite mer än halva 1Q. Södertälje tog naturligtvis en timeout, fick ordning på spelet och kunde med hjälp av sina importspelare krympa försprånget så att Uppsala kunde gå till periodvila med bara två poängs ledning. Inledningsvis i andra perioden bytte vi poäng, men efter halva 2Q gick Södertälje för första gången i matchen upp i ledningen med 29-30. Sedan gick det troll i vårt spel, gameplanen verkade bara finnas på coach Mady Mahdys taktiktavla och vi öppnade ytor i försvaret samtidigt som Södertälje lyckades med det mesta i anfallen. Södertälje gjorde 19-5 under 2Q sista halva.

15 poängs ledning för Södertälje i halvtid. Vi bättrade på försvarsspelet och ökade intensiteten efter halvtidsvilan, men det räckte inte till att vända matchen. Andra halvlek slutade 34-34.

Vi ställde upp med 11 spelare, alla skrev in sig i målprotokollet utom Claudia Charles, Ellinor Holmberg (!) och Klaudia Lukačovičová. Coach Mady fick en del att tänka på och vi kan tänka oss att det blir en hel del nöta skott innan vi möter Södertälje igen i seriepremiären 3:e oktober.

Som vi inledde matchen och avslutade den kan vi i stort sett var nöjda med insatsen av vårt till största delen nykomponerade lag. Kul att se våra yngsta som orädda tar för sig och presterade riktigt bra. Noterbart är att Lisa Bolander och Kassandra Larsson (som båda kommer att spela med dubbellicens) deltog i damettalagets match i Ockelbo i går mot ligaaspiranten Östersund, som slutade med en brakförlust förlust för Uppsala med 94-51. Lisa var Uppsalas bästa spelare och slutade matchen med 16 poäng.

Södertälje kom till spel med de tolv spelare som presenterats inför säsongen, alltså även importspelarna, som inte oväntat dominerade i målprotokollet. Något förvånande kanske att det var Shawnte Goff som lyckades bäst och inte den förväntade skyttedrottningen Cassandra Brown.

Du kan se en intervju efter matchen med Mady Mahdy och Tina Stenerud Moen på YouTube.

Matchen slutade 68-83 efter periodsiffrorna 21-19, 13-30, 19-17, 15-17.

Poänggörare Uppsala Basket: Tiffany Brown 13, Tina Stenerud Moen 12, Jonna Raflund 11, Lisa Bolander 10, Amanda Tivenius 9, Kassandra Larsson 8, Sinit Tesfaslassie 3 och Quy Nguyen 2.

Bästa poänggörare och tvåsiffriga i Södertälje var: Shawnte Goff 24, Cassandra Brown 14, Matilda Claesson 13 och Amanda Kantzy 11.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info