Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Förlust mot Eos

24 OKT 2020 20:23
Uppsala Basket vs IK EOS 67-71
  • Uppdaterad: 24 OKT 2020 20:23

Det var så klart lite deppigt i Uppsala-lägret efter matchen i dag, men desto mer glädje i Eos trupp. Matchen var helt jämn hela vägen, som en nyasfalterad motorväg. Inga oöverkomliga ledningar. Inga häftiga runs.

Det var en rafflande match i högt tempo med aggressivt försvarsspel från båda lagen. Det som avgjorde matchen kan vi lätt avläsa ur statistiken. En makabert stor skillnad i antalet utdömda foul och straffkast samt Alexa Middleton. 29-15 i antalet utdömda foul resulterade i 34-16 i straffkast. Det är klart att vi spelade tufft och aggressivt men det gjorde också Lundalaget. Innan dagens match hade vi under 20 foul i snitt per match. Alexa Middleton har visat sig från sin bästa sida den här säsongen, bra scoutat Eos. Hon har hittills skyfflat i 104 poäng, klart flest i en haltande statistik. Före sig som poängdrottning har hon bara A3 Basket Umeås Emma Stach som på två matcher producerat 26,5 poäng i snitt per match mot Middleton 26 poäng i snitt på fyra matcher.

Av det vi kan påverka och förbättra till kommande matcher är att vårda bollen bättre. Med hård hög press som Eos spelade med så försökte vi inledningsvis med långa passningar. Bra intentioner, men sämre utfört. Hela nio turnovers i 1Q, varav åtta var dåliga pass. Till slut blev det 26 turnovers, vilket resulterade i 23 poäng för Eos.

Att vi sedan inte kunde hålla i matchen, som vi egentligen ägde, berodde naturligtvis på att vi åkte på vår femte lagfoul redan efter 3,5 spelade minuter i sista perioden. Därefter fick Eos 10 försök efter foulavblåsningar att göra poäng och lyckades med nio.

Vi gjorde en gedigen laginsats, där ingen spelare stod ut utom Zenta Meļņika som imponerade med en dubbel-dubbel med 14 poäng, 14 returer, 5 assist – planens näst bästa spelare efter Middleton. Glädjande också att inside-spelet satt, där Klaudia Lukačovičová bidrog med 13 poäng. Roligt också att se Milen Hagos i laget igen, energifylld och motiverad bidrog Milen med 10 poäng på dryga 21 minuters speltid.

Matchen slutade 67-71 efter periodsiffrorna 19-18, 22-17, 10-16 och 16-20.

Poänggörare Uppsala Basket: Zenta Meļņika 14, Klaudia Lukačovičová 13, Milen Hagos 10, Ellinor Holmberg 9, Amanda Tivenius 8, Kristina King 6, Tina Stenerud Moen 4 och Crystel Bittar 3.

Poänggörare IK Eos: Alexa Middleton 28, Sofie Ljungcrantz och Evelina Svensson 8 var, Dubravka Dacic 7 (som tröjnumret), Kajsa Lundahl 6, Julia Nyström 5 samt Eira Borgh, Tove Hultin och Karoline Teigland 3 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info