Hoppa till sidans innehåll

Gameplan efter ett år

13 NOV 2020 14:33
Delrapport och artikel i UNT 13/11
  • Skapad: 13 NOV 2020 14:33

Gameplan är ju ett projekt vi driver tillsammans med ungdomsföreningen sedan ett år tillbaka. Hittills har vi varit verksamma i Gränby-området men planerar nu att ”kopiera” verksamheten till Stenhagen.

Det övergripande målet med projektet är att få fler barn och ungdomar att känna sig inkluderade i det svenska samhället, att få dem att bli aktiva, både fysiskt och intellektuellt. Det handlar inte primärt om att barn/ungdomar ska börja spela basket utan att de ska få verktyg att utvecklas som människor. Våra förebilder ska agera utifrån en tydlig demokratisk värdegrund med fokus på jämställdhet, inkludering och allas rätt att uttrycka åsikter.

Vi har tidigare skrivit om projektet, som leds av vår coach Mady Mahdy. Nu har Upsala Nya Tidning (UNT) följt upp verksamheten med ett reportage i tidningen den 13:e november betitlat ”250 nya spelare - tack vare Gameplan”. Om du inte kan läsa tidningen, i pappers- eller webbformat, så vill vi ändå ge några citat från Oscar Ågrens artikel.

  • Med 250 nya spelare och 16 nya lag i KFUM Uppsala Basket har projekt Gameplan skördat stor framgång.
  • Först är vi några timmar i skolan och hänger med barnen. Sista timmen går vi in i baskethallen och spelar basket, leker lekar eller bara hänger och pratar. Det kan bli lite fotboll också ibland. Det blir lite blandat, bara det är kul, säger Lisa Bolander.
  • Förutom Lisa Bolander har andra spelare från Uppsalas båda elitlag varit här, som Milen Hagos, Zenta Melnika, Kristina Puthoff-King, Lukas Friberg och Henrik Jädersten. Med flera (vår anmärkning).
  • Det har varit över förväntan. Väldigt positivt från all personal och elever runtomkring. Det är någonting utöver vardagen. Att det finns aktiviteter och ledare som aktiverar kidsen, säger Mady Mahdy
  • Efter sommaren hade vi över 300 intresseanmälningar (till organiserad träning i KFUM Uppsala Basket, vår anmärkning). Vi behövde starta nya lag, utbilda coacher och vi växte som klubb också, säger Mady Mahdy. Flera som har deltagit i Gameplan har också börjat spela i de olika ungdomslagen i KFUM Uppsala Basket.
  • Hela 250 spelare började efter sommaren och 16 nya lag har bildats.
  • Projektet i sig är sagt att fortsätta till 2023. Mady Mahdy hoppas dock att det här är något som klubben kommer att fortsätta med ännu längre än så.

Resultatet av bara ett år med projektet är alltså att 250-300 ungdomar i åldern 6-16 år i enbart Gränby-området har aktiverats i organiserad fysisk träning.

Ett stort TACK till ICA Kvantum Gränby, Krossekonomi, Rikshem, Riksmäklaren, Stena Fastigheter, Uppsala kommun och Wallenstam som är med och gör projektet möjligt.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info