Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Gedigen insats på spåret

19 FEB 2021 23:52
Uppsala Basket vs Helsingborg BBK 89-53
  • Uppdaterad: 19 FEB 2021 23:52

Resan på vinnarspåret fortsätter. Nu med X2000-fart. Segern över Helsingborg var inte direkt oväntad, men sättet vi tog den på imponerade i kväll. Nu ska vi inte dra allt för stora växlar efter vinsten mot nykomlingen med 89-53, men värt att påminna är att Helsingborg bara förlorat med mer än 36 poäng i en enda match den här säsongen. Det var mot A3 Basket Umeå hemma i GA-hallen med 37 poäng. Vi ska inte förhäva oss, men insatsen i kväll gav onekligen mersmak.

Vi drog upp ett högt tempo med ett aggressivt försvarsspel direkt i matchen. Bortalaget försökte med samma mynt, men lyckades inte fullt ut. Vi fick ofta bra lägen när gästernas hjälpförsvar inte klickade och vi fick många bra lägen. Bra lägen som vi kunde omsätta i ett fenomenalt skytte den här fredagskvällen i Uppsala. 51% på tvåpoängsskyttet är bra och 60% på hela 20 försök från trepoängslandet är riktigt bra.

När vinsten kändes säker efter ett gediget arbete av toppspelarna i första halvlek fick hela laget känna på golvet under tävlingsformer efter pausvilan. Det resulterade bl.a. i att Kassandra Larsson kan skriva in ett antal ligapoäng i sitt basket-CV för första gången i karriären. Två raka treor på två försök och dessutom 2 steals, 1 block och 1 assist på dryga 7 minuter visar att hon är värd sin plats i laget. Sinit Tesfaslassie, som gjorde sina första ligapoäng någonsin mot A3 Basket Umeå, fick nu dryga 8 minuters speltid och gjorde då sitt ligabästa med 8 poäng. Allra bäst lyckades Tina Stenerud Moen, som fick förtroendet att starta matchen och gjorde poängbästa i vårt röda Uppsalalinne med 21 poäng och också fick högst effektivitetspoäng av våra spelare. På det stora hela taget en fantastisk insats av laget.

Matchen slutade 89-53 efter periodsiffrorna 21-13, 18-9, 26-22 och 24-9.

Poänggörare Uppsala Basket: Tina Stenerud Moen 21, Crystel Bittar 15, Ellinor Holmberg 12, Amanda Tivenius 11, Sinit Tesfaslassie 8, Kassandra Larsson 6, Lisa Bolander 5, Zenta Melnika 4, Quy Nguyen 3 samt Milen Hagos och Jonna Raflund 2 var.
Poänggörare Helsingborg BBK: Vasiliki Louka 12, Mathilda Ågren 11, Nicole Martin 9, Madeleine Hulth Olsson 8, Maryam Al-Ameri 7 och Vendela Genell 6.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking Logotyp Svart RGB.png

    

  

 

 

Postadress:
Föreningen Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info