Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Lönnström @basketfoto

Ike Person åter som assisterande coach

08 SEP 2020 16:08
  • Uppdaterad: 08 SEP 2020 16:08

Det är med glädje vi kan presentera Isaac Person som assisterande coach även kommande säsong. Ike, som alla kallar honom, är fortfarande en ung man med mycket energi för basket, trots att han firar sin 60-årsdag senare i höst. För dig som varit med ett tag skulle vi kunna travestera Monica Zetterlunds kända replik från lustspelet Söderkåkar – ”basket det är mitt liv det se”. Snart 40 år i svensk baskets tjänst, varav över 20 år med Uppsalahjärta. 

Ikes långa basketkarriär är välkänd, men i korthet så är Ike född i Alabama, uppvuxen och gick high-school i Illinois, läste på college vid University of Michigan samt draftades av Detroit Pistons. Det blev dock inte något kontrakt i NBA för Ike, som i stället värvades av KFUM Skellefteå, som då spelade i herrettan, men hade ambitioner att gå upp i ligan, vilket de också gjorde med Ikes hjälp.

Det blev sex säsonger i Västerbotten innan flyttlasset gick till Uppsala för spel med Arapt Basket. Det blev tre säsonger i Uppsala innan Ike återvände tillbaka till Skellefteå, där nu familjen hade utökats med äldste sonen Andreas. Spel med Skellefteå, som nu spelade i herrettan igen och coachning av olika lag upptog Ikes tid förutom familjen som utökades med Jonathan och Alexander.

Ike och Ingegerd hade trivts så bra i Uppsala att de återvände 2002 till Uppsala. Ike har därefter coachat på olika nivåer, från ungdomslag till våra båda ligalag. Med sin tjänst som basketinstruktör på Gränbyskolans basketklasser tillsammans med erfarenheterna från ungdoms- och elitbasket har Ike varit avgörande vid utformningen av den baskettrappa, som är ledstjärnan i utvecklingen av våra unga spelare i Uppsala. 

Ike säger själv om sin roll inför den kommande säsongen – ”jag har ju varit med i sportkommittén och tagit fram det lag vi nu har, så när jag fick frågan om jag ville fortsätta som assisterande så blev jag glad. Det ska bli intressant och kul att vara med att utveckla spelarna och laget.” Ike tycker vi har ett bättre lag än de senaste åren och tror att slutspel är ett rimligt mål. 

Varmt välkommen tillbaka Ike!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info