Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Inför Mark i Kinna

21 NOV 2020 17:02
Mark Basket vs Uppsala Basket söndag 22:a november kl. 16:00, Kinnahallen
  • Uppdaterad: 21 NOV 2020 17:02

På söndag styr vi kosan mot Sjuhäradsbygden för match hos Mark Basket i Kinnahallen. Uppkast kl. 16:00.

Trots allt är det härligt att vara igång igen efter landslagsuppehållet. Det har väl inte undgått dig att Sverige säkrade en slutspelsplats i och med praktmatchen mot Israel, där alla bidrog och Elin Gustavsson fick göra speldebut i seniorlandslaget med bl.a. en övertygande försvarsinsats. För Lettland och Zenta Meļņika blev det blandad konfekt. Förlust i den inledande matchen mot Tyskland trots ledning in i sista perioden. Zenta var på plan runt 15 minuter och gjorde en helt godkänd insats. I Lettlands avslutande match mot Kroatien hade coachen ändrat lagets gameplan och spelade ett snabbare spel, vilket gjorde att Zenta inte fick någon tid på plan. Lettland vann mot Kroatien och hoppet lever fortfarande om att ta sig till slutspelet.

Om vi tittar på resultaten hittills under säsongen så är vi klara favoriter på söndag, men vi möter ett femtioårsjubilerande lag från Marbo BK, som hungrar efter säsongens första seger i den, för bortalagen, erkänt svårspelade hemmahallen. Även om Mark ännu inte skrivit in sig i segerkolumnen har förlusterna inte varit av krosskaraktär, förutom mot Alvik. Förlustmarginalen har hållit sig på mellan 6-15 poäng i de andra matcherna. Hos IK Eos (som stod bra emot Alvik häromdagen) behövde överraskningslaget från Lund en extra period för att kunna ta hem hemmasegern. Vad som däremot borde oroa Mark är att laget hemma släppt in tresiffrigt i baken i varje match. Vi kan gissa att mycket träningstid under landslagsuppehållet inriktats på försvarspelet. Framåt däremot har laget producerat 85 poäng i snitt på de tre hemmamatcherna med sin snabba attackbasket.

Tempostarkt med snabba avslut är den typ av basket Mark vill spela med den nya tränarkonstellationen ledda av italienaren Antonio d´Albero, som assisteras av trotjänarna och Marboikonerna Frank Alm och Fredrik Almqvist. Laget är uppbyggt kring en amerikansk importtrio kompletterad med egen- eller RIG-fostrade spelare. Det enda undantaget är 16-åriga Wilma Sörensen från grannen Borås. Ungt och närproducerat som Markbladet skrev innan premiären. Lagets förstafemma ser riktigt vass ut den här säsongen, där amerikanskorna håller hög klass och alla tre är tvåsiffriga. Allra bäst har guarden Shayla Bennet presterat och är nu trea i skytteligan med 23,2 poäng i snitt per match inför den här omgången. Den som tagit det stora klivet den här säsongen är den egna produkten Stina Almqvist, som höjt sitt snitt med mer än 8 poäng per match från förra säsongen.

Ellinor Holmberg är tillbaka efter sin hjärnskakning och därmed är alla i laget tillgängliga för spel.

  • Vi är taggade, säger coach Mady Mahdy, med fullt fokus på söndagsmatchen. Vi har en tydlig gameplan, fortsätter coach Mady, som inte har något annat än ännu en bortavinst i sikte. Självklart har vi studerat Marks styrkor och svagheter och vi får hålla ett extra öga på Bennet så att hon inte rusar iväg i poänggörandet samtidigt som vi inte öppnar upp fria skottfält för andra hemmaspelare, avslutar coach Mady.

Som vanligt ser du alla SBL Dams matcher när du är månadssupporter. Det blir du här.

Trivia

Det här ser ut att bli sista säsongen på några år i Mark för Stina Almqvist och Miranda Elebring, som har gjort klart med college fr.o.m. nästa säsong, UPenn för Almqvist och Fairleigh Dickinson för Elebring. Ruba Abo Hashesh var redan på väg att packa väskorna i somras för collegeäventyret med Gilette Pronghorns, då collegeledningen valde att avveckla alla idrottsprogram utom rodeo.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info