Hoppa till sidans innehåll

I SVT från Södertälje

21 FEB 2021 22:31
Södertälje BBK vs Uppsala Basket måndag 22:a februari kl. 19:35, Täljehallen
  • Skapad: 21 FEB 2021 22:31

På måndag kväll 22:a februari är det dags för dig att boka din plats i TV-soffan, då vi möter Södertälje BBK i Täljehallen med uppkast kl. 19:35. Den här måndagen är vi utvalda visas i SVT:s Basketmåndag. Sändningen i SVT24 inleds kl.19:30.

Vi mötte Södertälje i ligapremiären hemma i Upplands Bilforum Arena 2:a oktober. Då överraskade vi BasketSverige med en seger, som till slut skrevs till 78-74. Med ett 9-0 run redan i 1Q visade vi att det här är vår hemmaborg och vi kunde gå in i matchens sista period med en 13 poängsledning. Gästerna kom igen och kunde t.o.m. glädja sig åt ett tvåpoängförsprång i 13 sekunder, när mindre än tre minuter återstod av matchen. Då kunde våra tonsättande spelare med energi och vilja ta tag i matchen igen och trots en viss dramatik i sista spelminuten var segern vår.

Sedan den matchen har Södertälje spelat åtta hemmamatcher med raden 5-3, varav vinsten mot Högsbo Lions med 104-74 onekligen imponerar. Förlusterna har laget lidit mot A3 Basket Umeå, Norrköping Dolphins och nu senast mot IK Eos. Samma Eos som i lördags förlorade hos Wetterbygden Sparks. Lite upp och ner alltså.

Amanda Kantzy lämnade laget under januari månad för spel i Polen. Däremot har Mikaela Gustafsson kommit tillbaka i spel efter årsskiftet, så på de starka positionerna har väl Södertälje egentligen inte förlorat så mycket i slagstyrka även om Kantzy under sina sex matcher med laget var i matchform och stod för 12 poäng i snitt per match. Gustafsson är tillbaka efter långt skadeuppehåll och snittar nu 4 poäng på fyra matcher. Södertälje tappade ju guarden Ellen Åström till Alvik Basket inför säsongen. Nu har laget tagit in Dara Taylor från Zografou i grekiska andraligan, som är bekant med laget och spelsystemen sedan tidigare. Taylor har hunnit med 14 poäng och 7 assists i snitt på de sex spelade matcherna.

Vi kommer nu från två vinster. Lite skakigt mot Wetterbygden, men desto mer övertygande mot Helsingborg BBK. Närmast före oss i tabellen ligger nu Södertälje och Eos. Det är två segrar som skiljer, där Södertälje har en match mer spelad än vi och ett på sista tiden skakigt Eos har spelat två matcher fler än vi. Med känslan från vår senaste match kan vi inte annat än titta uppåt i tabellen och spela för att passera dessa lag. Högre upp kan vi knappast komma, men det skulle betyda oerhört mycket att få möta trean i grundserien i slutspelet än det förstaplacerade laget, även om det efter lördagens resultat visar sig svaja i form och förmåga även bland topplagen. Så vi har inget annat fokus än att vända hem från Södertälje i tiotiden i morgon kväll med ytterligare en vinst i raden.

Vill du fortsätta se basket i statstelevisionen är det viktigt att du tittar in på matchen så att vi får bra tittarstatistik och uppmuntarar SVT att bjuda på mer basketunderhållning. Det är inget fel på måndagskonceptet, snarare tvärtom, även om vi nu i damligan också börjar få snurr på SolidSport-sändningarna.

GO RED!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info