Hoppa till sidans innehåll

Jämställd sponsring - ett historiskt beslut

28 AUG 2020 10:34
  • Uppdaterad: 28 AUG 2020 10:34

Uppsala basket har tagit ett historiskt beslut – all framtida sponsring ska delas lika.

Vi är organiserade i två olika föreningar, en för Uppsala baskets damlag som spelar i SBL dam samt en för herr- och ungdomslagen och våra båda föreningar är nu överens om att ha en helt gemensam säljorganisation där alla som stödjer oss sponsrar båda föreningarna 50/50 – alla sponsringsintäkter delas alltså lika.

- ”Basket är en av de mest jämställda idrotterna som finns. Vi har redan ungdomslag i de flesta av Uppsalas stadsdelar och räknar med att växa med ungefär 25 procent den här säsongen”, säger Johan Waxberg, ordförande för KFUM Uppsala basket ungdom. Det är ungefär lika många tjejer och killar som spelar i våra lag och det är en självklarhet för oss att behandla tjejer och killar lika, på alla områden.

Uppsala baskets elitlag på damsidan spelar även i år i högsta ligan, SBL dam, och herrarnas lag gick i år upp i superettan. Båda lagen spelar sina hemmamatcher i Rosendalshallen och hoppas på minst lika stor publik som förra året. Damlaget kom trea i publikligan och även herrlaget hade större publiksiffror än flera ligalag. Vi är stolta över att ha två populära och framgångsrika elitlag i Uppsala.

- ”Vi lovar från och med nu våra sponsorer att om de stödjer Uppsala basket delas varje krona alltid lika mellan tjejer och killar”, säger Carl Fredrik Johansson, ordförande för Uppsala basket dam. Jag är stolt över att få ha varit med om att fatta det här beslutet, bara så här kan vi visa att vi tar tjejer och killars basket på lika stort allvar.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info