Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Lisa Bolander - först in

01 JUL 2020 12:09
  • Skapad: 01 JUL 2020 12:09

Det är med glädje vi kan presentera Lisa Bolander, som förnyat sitt kontrakt för ännu en säsong med Uppsala Basket.

Lisa Bolander är guard till sitt spelsätt och spelar helst på position 2. Lisa är född 2002 och är 174 cm lång. Lisa är basketfostrad i Uppsala med rötterna i en genuin basketfamilj. Hon gjorde sin premiärsäsong i svenska basketligan den här säsongen. Lisa är en orädd scorer och öser gärna på mot korgen från alla lägen. När siktet är inställt blir det riktigt bra. Rookiesäsongen i ligan spelade hon 16 matcher med i snitt 11:56 minuter per match. Hon gjorde 3,9 poäng tog 2,0 returer i snitt. Den bästa prestation stod Lisa för i förlängningsmatchen hos Eos då hon gjorde 13 poäng och tog 4 returer, vilket gav 13 effektivitetspoäng och samtidigt säsongens bästa +/-, då hon bl.a. var säkerheten själv från straffkastlinjen (4 av 4). Lisa var tvåsiffrig i ytterligare två matcher med poängbästa mot Luleå, med 13 poäng.

Lisa nämns i basketkretsar som en av de åtta talangerna i en den gyllene årskullen födda 2002, tillsammans med bl.a. Luleå Matilda Ekh. Alla åtta tjejerna har trots sin ringa ålder spelat i SBL och förväntas en spännande basketframtid.

Lisa var med i det Uppsalalag 2019, som vann Göteborgsfestivalen, Miki Herkel 3x3 DU19 och tog brons i SM 3x3 DU19. Lisa har också 10 ungdomslandskamper i sitt basket-CV och spelade senast med DU18-laget i Baltic Cup under januari.

I fjolårets Scania Cup (inofficiella NM för inbjudna lag) F00-01 blev Lisa näst bästa och bästa svenska poänggörare med totalt 94 poäng, efter danskan Alberte Rimdal (99).

Lisa ser fram emot en ny säsong och ”hoppas fortsätta utvecklas och ta en större roll i laget”.

Coach Mady Mahdy är glad åt att ”vi kan förnya med Lisa, att vi kan behålla förankringen i Uppsalamyllan” och hoppas på att ”hon fortsätter utveckla både sina basketskills och ledaregenskaper på plan, ta mer speltid och därmed en större roll i laget.”

Varmt välkommen till en ny säsong med oss Lisa!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info