Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Målsnålt i Uppsala

05 NOV 2020 00:04
Uppsala Basket vs Luleå Basket 59-69
  • Skapad: 05 NOV 2020 00:04

Det blev en match mellan två L-A-G i kväll i vår hemmaborg. Förlust med 10 poäng i en målsnål tillställning mot Luleå Basket, som aspirerar på ännu ett SM-guld, är ingen katastrof i detta tidiga skede av grundserien. Siffrorna säger väl egentligen vad det var fråga om. Bortalaget var i snitt 2-3 poäng bättre per period. Ingen spelare stack ut med 20 eller fler poäng. I princip levererade alla spelare på plan, även om bortalaget i kväll fick ut mer av sina avbytare. Då ska vi ändå komma ihåg att Luleå valde att inte starta med landslagsspelare som Allis Nyström och Freja Werth, de två spelarna i bortalaget som satte flest poäng i matchen.

Som det såg ut från läktarna i kväll slarvar vi fortfarande bort för många bollar, vilket bortalaget kunde utnyttja. 17 turnovers är något för många, men ingen katastrof. Nu var Luleå obarmhärtiga och satte 14 poäng på våra turnovers. Dessutom var vi ungefär lika bra på att ta hand om returerna under motståndarens korg, men motståndarna var bättre på att förvalta dessa returer (+9 poäng).  Vi ska inte klaga på domarna i kväll, som var relativt konsekventa, men att vi fick foulnöd tidigt på bärande spelare hade naturligtvis också en viss inverkan på aggressiviteten och intensiteten i vårt försvarsspel.

Bäst på plan i kväll var Zenta Meļņika, som var nära en dubbel-dubbel med 9 poäng och 11 returer samt viktiga 4 block, vilket resulterade i 21 effektivitetspoäng. Bäst i motståndarlaget var Allis Nyström, som också var nära en dubbel-dubbel med 16 poäng och 9 returer. Bästa +/- presterade Chioma Nnamaka.

Nu väntar ett speluppehåll i SBL, när landslaget ska spela EM-kval på Kreta. Vår nästa uppgift är Mark Basket i svårspelade Kinnahallen den 22:a november. Två och en halv vecka som vi får tid att samla krafter och träna på det som inte fungerat så bra hittills inför bortamatchen i Kinna, hos ett lag som kämpar för sin första seger i grundserien.

Matchen slutade 59-69 efter periodsiffrorna 15-14, 15-22, 14-20 och 15-13.

Ponggörare Uppsala Basket: Kristina King 16, Klaudia Lukačovičová 12, Crystel Bittar 11, Zenta Meļņika 9, Milen Hagos och Amanda Tivenius 5 var samt Tina Stenerud Moen 1.
Poänggörare Luleå Basket: Allis Nyström 15, Freja Werth 11, Debora de Costa 10, Matilda Ekh 9, Josefin Vesterberg 7, Ellen Nyström 6, Chioma Nnamaka och Mathilda Åhlberg 5 var samt Felicia Camara-Ponturo 1.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking Logotyp Svart RGB.png

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info