Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Milen Hagos återkommer

22 OKT 2020 15:31
  • Skapad: 22 OKT 2020 15:31

Det är med glädje vi kan presentera Milen Hagos, som nu tecknat kontrakt med oss inför kommande säsong efter en tids övervägande om prioriteringar i livet.

Milen Hagos, född 1998, 164 cm, guard, har påbörjat studier vid Södertörns Högskola i Huddinge den här terminen och var länge osäker på hur det skulle gå att kombinera med en elitbasketsatsning. Någon klubb i Stockholmsområdet var aldrig något alternativ. I och med distansundervisning så öppnade sig dörren för ytterligare en säsong med klubben i hennes hjärta.

Milen är rakt igenom basketfostrad i Uppsala. Hon debuterade i svenska basketligan säsongen 2016-2017. Säsongsavslutningen blev dock inte vad vare sig Milen eller vi hade hoppats på, då hon i den sista återkvalsmatchen klev av med en knäskada. På en eftersäsongsträning vek sig sedan knät och det visade sig att både inre ledbandet och främre korsbandet var av. Efter operation rehabiliterade Milen hela säsongen 2017/18. 2018/19 gjorde hon ett år på Southwestern Illinois College och återkom till oss i Uppsala Basket förra säsongen. Hon spelade alla våra 18 matcher och hon startade också alla matcher. Milen spelade 27:19 minuter och snittade då 5,3 poäng, rev ner 5,5 returer (varav 3,0 offensiva) och passade till 2,8 assists. Milen var säsongens bästa svenska på att riva ner offensiva returer och hade bara åtta importer före sig i den statistiken. Milen presterade en jämn och bra säsong.

Milen har i sitt basketbagage också 9 U-landskamper samt deltog med Uppsalas 98-tjejer i det lag som sopade hem allt i RM och USM under åren.

Milens roll kommer att bli annorlunda denna säsong, då vi nu har Crystel Bittar i en uttalad point-guardroll. Milen kommer förmodligen att rotera med Crystel på bakplan, men kan även komplettera laget med sitt förnäma försvarsspel och sin speluppfattning.

  • Det är en härlig stämning i laget, säger Milen som fortsätter, vi har hög energi och nivå på träningarna och jag ser fram emot den nya roll i laget jag kommer att ta och ska göra mitt bästa för laget.
  • Milen har ju varit med hela försäsongen och kommit bra in i laget, säger coach Mady Mahdy som tillägger att, Milen kommer att få en ny men viktig roll i laget.

Milens traditionella tröjnummer, #10, var upptaget den här säsongen och Milen kommer i stället att bära traditionen vidare med #5, som ju varit Agnes Nordström Browns linne.  

Varmt välkommen tillbaka Milen!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info