Hoppa till sidans innehåll

Mot södern

29 JAN 2021 17:03
IK Eos vs Uppsala Basket lördag 30:e januari kl. 14:30, Eoshallen
  • Skapad: 29 JAN 2021 17:03

Efter att i onsdags ha varit så långt norrut det går på vår basketresa åker vi nu så långt söderut det går i landet. Uppkast i Eoshallen, Lund lördag 30:e januari kl. 14:30 hos IK Eos. Webbsändningen, som du ser här, inleds kl. 14:25. 

Detta blir vår andra returmatch för säsongen innan nu ligan stängs igen halvannan vecka för att öppna landslagsfönstret. Vi möttes tidigare i vår rosa match i slutet av oktober. Den matchen kunde Eos vinna med fyra poäng. Det som kostade oss den matchen var för många bortslarvade bollar. Hela 26 turnovers som Eos tog tillvara på och gjorde 23. Vi drog också på oss onödigt många fouls. Vi hade fem lagfoul tidigt i sista perioden. Med ytterligare fem fouls i den avgörande perioden fick Eos tio försök från välgörenhetslinjen, som straffkastskyttarna förvaltade väl (90% satt).

Eos gameplan innehåller ett aggressivt, tight försvarsspel med hög press. Laget vill ofta spela med högt tempo och snabba avslut. Resultatet hittills är sex vinster och sju förluster. Av säsongens fem första matcher förlorade Eos endast bortamatchen hos A3 Basket Umeå och det med bara tre poäng. Därefter vinster hemma mot Helsingborg BBK och Wetterbygden Sparks medan de fyra senaste matcherna har slutat med förluster, varav bortaförlusten i Kinnahallen mot ett helsvenskt ungt Mark Basket kanske svider mest i skinnet. De senaste fyra förlustmatcherna spelade laget utan ligans enda tvåmetersspelare, Dubravka Dacic. Enligt ryktet kommer hon till spel på lördag, vilket naturligtvis gör det svårare för oss om hon är tillbaka i gammal god matchform.

Vi har nu lagt insatsen i Luleå bakom oss och hade en bra träning under torsdagen. Kristina Puthoff-King och Klaudia Lukačovičová är ännu inte i matchform och stannar hemma i Uppsala och hejar liksom oss andra från soffan. I övrigt ställer vi upp med i princip samma lag som i Luleå senast.

Enligt coach Mady Mahdy är vi taggade på att göra en bra insats och vi har målet klart utstakat.

  • Vinst med minst fem poäng för att hålla Eos bakom oss i tabellen vid eventuellt lika många poäng i slutändan av grundserien är målet, säger coach Mady, när vi pratade med honom inför matchen.

GO RED!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info