Hoppa till sidans innehåll

Nästa - en lördagkväll i Skåne

05 MAR 2021 19:49
Helsingborg BBK vs Uppsala Basket lördag 9:e mars kl. 18:00, GA-hallen
  • Skapad: 05 MAR 2021 19:49

Lördag 6:e mars spelar vi i år returmötet hos Helsingborg BBK i Gustav Adolfshallen (a.k.a. GA-Hallen). Uppkast kl. 18:00. Matchen ser du på vår SolidSportkanal, som du hittar här.

Tittar vi på tabellen ser det ut som en enkel bortaseger, som skulle säkra slutspelsplatsen både i praktiken och teorin. Nu är verkligheten inte så enkel. Helsingborg spelar hemma. Helsingborg har gått allt bättre på de senaste matcherna. Inte minst imponerar insatsen förra helgen under lagets roadtrip längst upp i norr hos topplagen Luleå Basket och A3 Basket Umeå.  I Luleå höll bortalaget emot bra i första halvlek och förlorade den på sämre skytte än hemmalaget. I tredje perioden tappade Helsingborg medan den sista perioden var helt jämn. I Umeå dagen efter satte sig Helsingborg i förarsätet tidigt mot ett decimerat hemmalag och ledde matchen in i den sista perioden. Där och då tröt orken helt och A3 kunde spela hem 4Q med 30-5. Till bilden hör också att i Umeå spelade bortalaget utan Mathilda Ågren, som gjorde en så stark insats uppe i Luleå. Lagets målsättning inför de avslutande tre tävlingsmatcherna denna säsong är en till seger förutom den tidigare mot Mark Basket. För vår del kan vi bara hoppas att de har fokus på säsongens sista match mot IK Eos. Vinst i Skånederbyt skulle väl (tror vi) ge Helsingborg en bra känsla inför nästa säsong samtidigt som en sådan vinst skulle ge oss en fördel i kampen om plats sex in i slutspelet.

Den nya amerikanskan Nicole Martin, som äntligen blev klar för spel med Helsingborg till vårt första möte för två veckor sedan, har nu vuxit in i lagen och har på de fyra matcher hon spelat ett snitt på 14 poäng och 8 returer. På tal om spelare kan vi inte undgå att nämna grekiska centern Vasiliki Louka, som varit tvåsiffrig i de 18 matcher laget spelat (en w.o.), med en dubbel-dubbel i nio av matcherna.

Vi har tagit till oss exemplet från damstafetten i skid-VM i torsdags, där det enligt alla förutsättningar och alla förståsigpåare bara var att hämta guldet. Vi åker alltså inte till Skåne för att ”promenera i parken” och tro att det ordnar sig. Vi är mycket medvetna om att det gäller att jobba, jobba, jobba och jobba i matchens alla 40 minuter. När vi inför matchen pratade med coach Mady Mahdy om risken för eventuell underskattning lovade han att:

  • ”Vi ser på den här matchen som vilken annan tävlingsmatch som helst och har fokus på att kämpa i matchens alla minuter med målet att ta ännu en seger och förbättra våra förutsättningar inför slutspelet.”

Vi åker ner till Skåne med 10 spelare och tänker fira lördagkväll i Helsingborg. Angående gameplan säger coach Mady att:

  • ”Vi har i grunden samma gameplan som vi spelade efter hemma mot Helsingborg. Vi har under veckan haft tillfälle att träna ordentligt och skruvat lite på defence. I offence har vi jobbat på att hitta våra styrkor oftare."

Det gick ju bra att spela efter vår gameplan när vi möttes senast vinst med 89-53 efter en gedigen laginsats, där 11 spelare skrev in sig i målprotokollet. Ett bra exempel att ta efter på lördagkväll.

GO RED!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info