Hoppa till sidans innehåll

Om säsongen 2020/2021 (uppdaterad)

12 JUN 2020 14:45
Preliminärt spelprogram 2020-2021
  • Uppdaterad: 12 JUN 2020 14:45

Mycket är ännu oklart vad gäller nästa säsong, men så här är läget.

Om svenska basketligan kan starta enligt ursprunglig tidplan i oktober finns nu ett preliminärt spelprogram för grundseriens 22 matcher. Det innebär att vi har premiär hemma lördag 3:e oktober mot Telge Basket och avslutar borta hos Norrköping Dolphins onsdag 17:e mars. Förutom avslutningen, då alla lag spelar samtidigt, har vi två onsdagsmatcher till hemma och borta mot Luleå Basket, annars är det bara helgmatcher inplanerat. När nu starttiden för matchen hos Visby presenterats har vi också fått en fredagsmatch. Av helgmatcherna är det bara två söndagsmatcher i februari annars spelas resterande matcher i grundserien på lördagar. Nytt är att starttiden på lördagar för våra hemmamatcher är framflyttad till 14:00/14:30, vilket innebär att lagen i de flesta fall kan åka över dagen till bortamatcherna. Det hittills preliminära programmet hittar du här på vår hemsida.

Om vi kommer att spela med publik från start eller överhuvudtaget är långt ifrån avgjort, men alla matcher kommer att sändas på webben och/eller TV. Helt klart är att intresseföreningen kommer att göra allt som står i dess makt för att förbättra webbsändningarna.

Om vi, som de senaste åren, hamnar näst sist eller sist i tabellen är det ingen risk för kval eller nerflyttning inför säsongen 2021/22. Inget lag som spelar i ligan 2020/21 kommer att flyttas ner.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info